Medlemsbrev

Här kommer lite information från oss i styrelsen. 


Läsårstider för 2025/2026

Under senaste samverkan vi hade med förvaltningen samtalade vi kring läsårstider för 25/26. Dessa ska vi samverka om senare i vår. Vi från styrelsen tar gärna emot era tankar kring läsårstiderna och vad ni anser är viktigt att vi tar med oss in i samverkan. Det kan vara tankar kring uppstartsdagar, förarbetsdagar, studiedagarnas placeringar eller liknande. Hör gärna av er via mejl till sverigeslarare@gnesta.se alternativt till era ombud som kan förmedla vidare era tankar till oss i styrelsen. 

Årsmöte 2024

I mars är det dags för årsmöte i föreningen. Vi har ännu inte bestämt plats men håll utkik efter inbjudan i din inkorg. Om du som medlem vill ta upp ett ärende för beslut vid ett årsmöte ska det anmälas till styrelsen senast den 1 februari, i enlighet med Normalstadgarna §6.5. Ni kan även nominera personer till styrelsen som ni känner skulle göra ett bra arbete som fackligt engagerad. Posterna som ni medlemmar kan nominera till är:

  • ordförande, 
  • styrelseledamöter 
  • förhandlingsombud
  • huvudskyddsombud på föreningsnivå,  
  • valkretsombud
  • revisorer 
  • valberedningen
  • eventuella övriga icke stadgebundna förtroendeval som årsmöte beslutat om ska finnas eller som styrelsen föreslår årsmötet att besluta om – till exempel internationell kontaktperson och seniorkontaktperson  

Skicka era nomineringar valberedningen; Cecilia Sundin(cecilia.sundin@gnesta.se) eller Selma Sulin(selma.sulin@gnesta.se).

Nytt avtal HÖK 24

Nu startar avtalsrörelsen för över 200 000 lärare och studie- och yrkesvägledare i kommun- och regionsektorn. Det nuvarande kollektivavtalet HÖK 21 går ut 2024-03-31, vilket innebär att vi i dagsläget inte har något kollektivavtal om löneöversyn från 2024-04-01. Vill du veta mer om detta? klicka här för att ta del av det senaste nyheterna från avtalsrörelsen. 

Löneöversynen ska inte slutföras förrän det nya kollektivavtalet är på plats, men flera delar i processen bör eller kan genomföras. De delar av lönesamtalen som handlar om uppföljning av mål och arbetsinsatser under året kan genomföras innan ett nytt avtal är på plats. Förslag om nya löner eller löneökningar ska däremot diskuteras och beslutas först när det nya avtalet, HÖK 24 är på plats.

På hemsidan Sverigeslarare.se kan du läsa om hur du kan förbereda dig inför ditt lönesamtal. Tryck här för att komma till sidan för hur du kan förbereda ditt samtal. 

Nyfiken på att bli ombud på din arbetsplats?

Som arbetsplatsombud eller skyddsombud har du både ett viktigt och utvecklande uppdrag att representera och företräda medlemmarna, dina kollegor. Tryck här för mera information alternativt kontakta oss i styrelsen på svreigeslarare@gnesta.se.

Nätverksträffar för olika typer av lärare

Ta chansen att träffa härliga kollegor från hela landet, fortbildas och utbyta erfarenheter på våra digitala nätverksträffar. Nätverksträffarna riktar sig till dig som är medlem i Sveriges Lärare och vill engagera dig i aktuella frågor. Vi har nätverksträffar för lärare i:

  • förskolan
  • förskoleklass
  • grundskola
  • hem- och konsumentkunskap
  • musik- och kulturskola
  • fritidshem.

Träffarna sker online, en gång per termin. Undantaget är lärare i hem- och konsumentkunskap som ses två gånger per termin.

Alla dina medlemsförmåner

Glöm inte att ha koll på vilka medlemsförmåner du har som medlem i Sveriges Lärare. Listan är lång och handlar om allt från fackligt stöd till inspiration och olika rabatter. Tryck här för mera information kring dina förmåner.

 

Frågor & svar