Medlemsinformation Januari 2024

Hej… Här kommer aktuell information från Sveriges Lärare i Enköping till dig och 878 andra medlemmar. 


 

 

Arbetsplatsbesök 

  • Vecka 7–12 kommer vi att genomföra arbetsplatsbesök. Lyssna med ditt ombud om och när  vi kommer till just din arbetsplats. 

 

Årsmöte  

  • Den 27/3 är det dags för Sveriges Lärares årsmöte. Håll utkik på hemsidans kalendarium och i din mail när inbjudan kommer. Årsmötet är öppet för alla medlemmar. Dock kommer det finnas en begränsning och krav på anmälan om man vill äta en liten bit mat efter mötet. Anmäl dig till middag här

 

 Insändare 

  • Vi har under vintern publicerat två insändare på temat “Lärarbehörigheter”. Det har visat sig att vi och arbetsgivaren räknar behörighet på olika sätt. Vår hållning är att det viktigaste är att eleverna undervisas av en lärare som är utbildad i rätt ämne.  

 

 Facebook 

  • ”Sveriges Lärare Enköping”... sök upp oss på Facebook om du vill se vad vi sysslar med inom lokalföreningen 

 

 Tillbakakaka 

  • Håll utkik i era personalrum. Inom kort kan det dyka upp en burk med tillbakakakor :) 

 

Rekrytering ny verksamhetschef grundskola 

  • Som ni kanske hört så pågår rekrytering av en ny verksamhetschef för grundskolan. Anders Härdevik kommer att avsluta sin tjänst under våren och börja en tjänst som förvaltningschef i Köpings kommun.  

 

 Bank-ID vid digitala nationella prov?

  • Inom snar framtid kommer de nationella proven inom grundskola, gymnasium och vuxenutbildning att börja genomföras digitalt. Med det följer en diskussion kring identifiering för att, som lärare, kunna hantera proven. Det är fortfarande oklart huruvida man som lärare behöver använda sitt privata Bank-ID i denna process. Förhandlingar i frågan mellan fack och arbetsgivaren kommer att föregå ett sådant beslut. Fortsättning följer. 

 

 Samverkansutbildning 

  • Den 12 och 15 februari genomförs samverkansutbildning för samtliga samverkansgrupper inom utbildningsförvaltningen. Den leds av fackliga företrädare och personer från HR gemensamt. Vi hoppas att det ska förbättra hur samverkansavtalet efterlevs inom förvaltningen. 

 

 Löneöversyn 

  • Som ni vet så ska Sveriges Lärare teckna ett nytt centralt avtal med SKR under våren. Det gör att vi just nu inte kan säga något om hur löneöversynen kommer att se ut. På Sveriges lärares hemsida kan du läsa vilka frågor vi driver centralt.  

 

Om du har frågor kring ovanstående, eller andra funderingar, så når du oss på: 

sverigeslarare@enkoping.se 

MVH

Styrelsen

Sveriges Lärare Enköping

Frågor & svar