Varför Lärarförsäkringar?

Senast uppdaterad för mer än 3 år sedan
Taggar
Jonas Anton
Jonas Anton Kamjou-Reuterswärd

VAD HÄNDER MED VÅR FÖRSÄKRING? Jag frågade en gång en förtroendevald i förbundet vilket som var det starkaste argumentet för att vara med i Lärarförbundet. Svaret jag fick var: "Vår barnförsäkring! Den är verkligen bra." Nu noterar jag att denna fördelaktiga (samma premie oavsett antal barn i familjen) försäkringsform tas bort. Jag vill bara väcka frågan: Varför skall vi ha vårt "egna" försäkringsbolag (Lärarförsäkringar)? Om vi inte har en försäkring som sticker ut som lite bättre, blir det inte kontraproduktivt? Då kanske man säger upp medlemskapet i Lärarförbundet för att man tycker försäkringsalternativen är dåliga. Jag måste också säga att jag tycker det är lite fult av Lärarförsäkringar att göra sitt utskick om "förbättringar" (som jag tvärtom ser som försämringar) veckan innan jul - då barnfamiljer har som mest att göra. Som om de hoppas att deras förändringar inte skall märkas mitt i all annan stress.

  • Skapad 2015-12-22
Jonas Anton

Om Jonas Anton Kamjou-Reuterswärd

Jonas Anton Kamjou-Reuterswärd har inte skrivit någon presentation

Häng med i diskussionen

Med ett konto på lararforbundet.se kan du fråga, svara och diskutera med 230 000 lärare. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Relaterade diskussioner

2014-09-09

Uppsägning av avtalet, HÖK 12, sista året?

Senaste inlägget: Lärarana har inte haft en så bra löneutveckling som de senaste året på mycket länge, att säga upp avtalet skulle inte hjälpa oss att minska arbetsbörda. Arbetsmiljö arbetet ska vi fortsätta att...

Taggar