Varför en leg- reform?

Senast uppdaterad för mer än ett år sedan
Taggar
Monica Li-Li
Monica Li-Li Pettersson

Varför skapa en leg reform när det finns så många kryphål. Att rektor kan skriva under betyget låter bra men hur stor koll har rektor? Man tycker att det skulle ha varit fler tjänster ute denna sommar men icke rektorerna tar detta med ro. Har man lärare som är obehöriga är det ju bara att skriva under att undervisningen är bra. Det ska bli intressant hur det blir till terminsbetygen. Tyvärr tror jag att det inte kommer att bli ngn skillnad. Självklart kan man inte bara sparka obehöriga som arbetat länge men kanske försöka övertala dem att börja studera till en examen. Sedan hur ska tid räknas om man som behörig ska vara ansvarig för en kollega som inte är det. Jag tycker det är många frågetecken.

  • Skapad 2015-07-01
Monica Li-Li

Om Monica Li-Li Pettersson

Monica Li-Li Pettersson har inte skrivit någon presentation

Helen
Helen Nilsson

Kloka tankar! Jag har inga svar men jag väntar också med spänning om hur det blir när terminsbetygen snart ska sättas. Det ser antagligen väldigt olika ut i landet och jag hoppas att man som lärare orkar och vågar höja rösten där brister och felaktigheter blir synliga.

  • Skapad 2015-10-08 13:14
Helen

Om Helen Nilsson

Undervisar i grundsärskola och särskild undervisningsgrupp. Undervisar i engelska, matematik, teknik och idrott och hälsa. Brinner för specialpedagogik!
Studerandeinformatör och ledamot i avdelningen.

Häng med i diskussionen

Med ett konto på lararforbundet.se kan du fråga, svara och diskutera med 230 000 lärare. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Relaterade diskussioner

2014-05-28

Krav på introduktionsår för att söka lärarlegitimation slopas

Senaste inlägget: Jag anser att hela legitimationsgrejen har fallit - en god ambition har mött verkligheten och nu när introduktionsåret fallit och bara blivit en del av den ekonomiska cirkeln där man betalar för en...

Taggar
2014-08-11

Lön efter legget

Senaste inlägget: Hur agerar facket när outbildade/olegitimerade "lärare" får betydligt högre lön än behöriga och legitimerade lärare?

Taggar
Visa fler