Hur blir det med semestern när jag byter jobb?

Senast uppdaterad för ungefär ett år sedan
Taggar
Emma
Emma Söderlund

Jag är på väg att byta jobb, blir förmodligen runt feb/mars med tanke på uppsägningstiden. Hur blir det då med semestern och all inarbetat tid man jobbat under året? Jag vill ju gärna kunna ha semestern som vanligt. Det är byte mellan kommuner.

  • Skapad 2015-12-04
Emma

Om Emma Söderlund

Emma Söderlund har inte skrivit någon presentation

Anonym
Anonym

Hej,
Angående fråga och svaret på denna fråga.
Jag har bytt jobb från en kommun till annan kommun i Februarimånad. Sommarsemester har jag haft men fick en chock när både Juli och nu Augustilönen kom.
Min bruttolön ligger på 34000/månaden. I Juli fick jag netto 16000. Nu i Augusti 17000.
Har pratat med ekonomiansvarig som beskriver det enligt ungefär som svaret lärarförbundet skrivit men i mitt fall handlar det om ett bortfall på ca 15000kr.(2 månader) ..Kan detta verkligen stämma????

  • Skapad 2018-08-22 19:46
Anders
Anders Johansson

När du byter arbete från en kommun till en annan arbetsgivare så får du ut din ersättning för semestern eller ferietjänst efter att du avslutat anställningen.
När sommaren kommer så har du rätt till din ledighet men vad det gäller ersättningen så är det skillnad mellan ferieanställning och semesteranställning.
Om du är ferieanställd så räknas din ersättning efter antalet arbetsdagar under läsåret alltså från augusti till juni och om du byter jobb i slutet av februari så har du bara inarbetad tid från mars till juni hos den nya arbetsgivaren och från den tidigare arbetsgivaren så får du ut din ersättning för tiden augusti till februari när du slutat anställningen.
Om du har semester anställning så räknas din semester lön ut för de arbetsdagar som du har arbetat under kalenderåret. Från den tidigare arbetsgivaren så får du din ersättning för januari och februari och från den nya arbetsgivaren så har du rätt till ersättning från februari till mars. När sommaren kommer så tänk på att kolla antalet semesterdagar som du har rätt till. Du har rätt till full ledighet men inte till full ersättning. Din ersättning för ledigheten räknas från mars till december under kalenderåret när du är semesteranställd.
Hör gärna a dig till din avdelning Du hittar kontaktuppgifterna till din avdelning när du är inloggad och klickar på ditt namn.

  • Skapad 2015-12-05 07:26
Anders

Om Anders Johansson

FFM Stockholms avdelning o grundskoleteamet

Anonym
Anonym
Svar till Anders Johansson

Hej,

Angående fråga och svaret på denna fråga.
Jag har bytt jobb från en kommun till annan kommun i februari månad.
Sommarsemester har jag haft men fick en chock i Juli och nu i Augusti.
Min bruttolön ligger på 34000 kr. I Juli fick jag 16000kr och i Augusti 17000kr.
Har inte varit frånvarande ngn dag under terminen. Från föregående arbetsplats fick en extrasumma på 4000 då jag slutade utöver vanlig lön.
Har pratat med min nuvarande ekononomiansvarig som beskriver det hela på ungefär samma sätt som ni på Lärarförbundet. men i mitt fall handlar det om ett bortfall på 16000kr (två månader). Kan detta verkligen stämma?
Kan semesterersättningen verkligen vara så hög?

  • Skapad 2018-08-22 19:56

Häng med i diskussionen

Med ett konto på lararforbundet.se kan du fråga, svara och diskutera med 230 000 lärare. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här