Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Ordförandebloggen: Johanna Jaara Åstrand

Efter attentaten i Bryssel – vi lärare har en viktig roll

​Terrorattacken i Bryssel var en attack mot det öppna och demokratiska samhället. Just demokrati och mänskliga rättigheter är viktiga frågor som vi lärare måste fortsätta stå upp för.

Dagarna efter den hemska terrorattacken mot flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel går mina tankar åter igen till de drabbade och deras anhöriga. Attentatet får mig samtidigt att påminnas om den viktiga roll vi lärare har för att alla människor ska få en demokratiskt inkluderande utbildning.

I tider av terrorattentat och förskräckelse känns det än mer viktigt att stå upp för det demokratiska samtalet och för mänskliga rättigheter. Lärares roll är att stå upp för demokratiska värden och det kommer vi fortsätta med i oförminskad styrka.

Education Internationals (EI) kontor ligger nära tunnelbanestationen som sprängdes. Våra kollegor där har alla tack och lov klarat sig från fysiska skador, men kontoret håller stängt åtminstone till och med onsdag, enligt uppgift från min kollega Fred van Leeuwen, generalsekreterare för EI.

Frågor & Svar