Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Mathilda: från att hantera logistiken inom transport till logistiken att studera med två barn

Mathilda Hermansson, grundlärarstudent, Örebros Universitet

Mathilda Hermansson, grundlärarstudent, Örebros Universitet

Här kommer nästa presentation: Mathilda! Följ hennes dag på Instagram.

Hej! Jag heter Mathilda Hermansson och studerar till Grundlärare i årskurserna 4-6 och är just nu på min sjätte termin. Jag är en 33-årig örebroare som bott i England, pluggat arabiska och är grym på limbo! Jag har alltid velat bli lärare då jag hade förmånen att genom stora delar av min skolgång ha fantastiska lärare. Jag hade under högstadiet en lärare som gjorde stort intryck på mig och hon hade en fantastisk förmåga att berätta. När hon pratade så lyssnade hela klassen, och hon trollband oss med berättelser om det gamla Egypten och antikens Grekland. Detta är något som jag tagit till mig och älskar att högläsa för elever, gärna lite teatraliskt, och att hålla inspirerande föreläsningar framför klassen.

Jag har två barn som är 4 och 8 år. Hur är det då att studera med barn? Jo, det går alldeles utmärkt. Men det kräver planering men med lite disciplin kommer man långt. Att strukturera sina dagar som en vanlig 8 timmars arbetsdag funkar väldigt bra och räcker i princip alltid. En fördel är ju också att man som förälder redan fått jobba med sitt tålamod!

För mig tog det lång tid att bestämma mig för att studera och jag hann jobba med logistik och transporter i 12 år innan jag sökte till lärarutbildningen. Utbildningen är på många sätt mycket givande, men den var inte alls upplagd så som jag trodde. Jag saknar den praktiska tillämpningen i utbildningen, jag anser att den är alltför teoretiskt upplagd och detta brinner jag för att förändra. Förr fanns något som hette metodik i lärarutbildningen vilket jag önskar till viss mån ska komma tillbaka.

Mina ansvarsområden i styrelsen är i Internationella gruppen, där vi håller kontakt med lärarstudenter utanför Sverige och i en fokusgrupp där vi arbetar för ett ställningstagande mot vinster i skolan.

Hoppas att vi ses någon gång under verksamhetsåret 2020-2021 och hör av dig till oss!

Mvh Mathilda Hermansson

Frågor & Svar