Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Maria: Nu tar vi oss an äventyret

Maria Guthke, styrelseledamot i Lärarförbundet Student och grundskollärarstudent vid Stockholms Universitet.

Maria Guthke, styrelseledamot i Lärarförbundet Student och grundskollärarstudent vid Stockholms Universitet.

2018 års styrelse är tillsatt! Läs om vad Maria Guthke, styrelseledamot, skriver om det kommande året och om varför fler lärarstudenter måste se värdet i studentfackligt engagemang.

För inte så länge sedan fick jag presentera mig här i samband med att jag valdes till Lärarförbundet Students styrelse genom ett fyllnadsval. På Lärarstudentmötet 2017 blev jag omvald till 2018 årss styrelse. Det betyder att jag fick förtroende att fortsätta arbeta för en organisation som utvecklas och för blivande lärares bästa. I styrelsen har jag fått ett särskilt uppdrag att stärka det lokala arbetet och vårt samarbete mellan Sveriges lärarstudenter. Ett uppdrag som kommer att vara både givande, lärorikt och roligt!

Jag tror på en organisation som är relevant för sina medlemmar. Över 30.000 lärarstudenter i Sverige är medlemmar i Lärarförbundet Student, men hur många utnyttjar det organisationen kan ge? Genom mitt engagemang i Lärarförbundet Student har jag lärt mig så mycket, och jag får en ständig kompetensutveckling. Bara att skriva det här inlägget betyder en språkutvecklande övning för mig. Lärarförbundet Student ger mig ständiga utmaningar genom vilka jag kan växa och skapa mig en ny förståelse av min utbildning och mitt framtida yrke.

Jag trodde att facket bara var för yrkesverksamma, men slumpen fick mig engagerad i Lärarförbundet Student. Och att jag snubblade över denna organisation är något av det bästa som hänt mig. Mitt mål för 2018 är att hjälpa fler lärarstudenter att hitta nyttan och nöjet i medlemskapet hos Lärarförbundet Student.

Livet handlar inte bara om att få. Jag vill såklart också ge till organisationen. Jag är nyfiken på många saker, jag vet hur man få saker gjorda och jag är bra på att stödja andra. Man skulle kunna beskriva mig som välorganiserad och alltid i tid – typiskt tysk alltså. Den amerikanska ådran som rinner genom mig har fyllt mig med en flod av positivism som jag gärna sprider runt omkring mig. The perfect combination!

Häng med mig på äventyret som är Lärarförbundet Students styrelsearbete!Maria Gutkhe
styrelseledamot, Lärarförbundet Student

Kontakta mig via maria.guthke@student.lararforbundet.se.

Frågor & Svar