Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Lejla: när vi går ihop kan vi förändra!

Lejla Klinac, grundlärarstudent och styrelseledamot i Lärarförbundet Student.

Lejla Klinac, grundlärarstudent och styrelseledamot i Lärarförbundet Student.

Ett nytt år betyder en ny styrelse för Lärarförbundet Student! På Lärarstudentbloggen kan du lära känna årets ledamöter lite mer. Läs här om Lejla, och om hur hon fick nys om att Lärarförbundet Student var mer än gratis pennor.

En dag går jag förbi den där rosa disken som alltid står framme i skolan vid lunch.
Någon sa att man får gratis pennor där.
- Perfekt, tänkte jag, hade glömt min hemma.
Lärarförbundet lärde jag mig att den hette, den där disken.

Väl där lär jag känna studentinformatören, inom en kvart har jag bokat in mig på att åka till Lärarstudentmötet som ägde rum den hösten. Wow. Den helgen slog mig med storm. För första gången på väldigt länge var jag med i ett sammanhang där alla förstod vad jag pratade om. Jag var inte den enda som klagade och hade 157 frågor i mitt anteckningsblock. Alla förstod vad jag pratade om när jag sa att VFU:n var si och så. Alla förstod min frustration över de få timmarna jag fick i vissa kurser. Alla där var lika engagerade som jag. Alla ville kämpa för det bättre. Alla ville förändra. De var som jag.

Jag åkte hem därifrån som en av den nationella kommittén. Jag var full med inspiration. Jag var redo -ville göra revolution! Ja ni förstår min nivå av pepp. Så blev det inte riktigt men jag fick uppleva fackförbundsandan och lära mig hur förbundet är organiserat.

Jag var omringad av kloka personer och vi arbetade med våra fokusfrågor under verksamhetsår 2017. Jag är överlag en engagerad person och har stått för rättvisa sedan jag var 3 år enligt min mamma. Många frågor och mycket energi har lett till stort engagemang men många gånger har jag inte kunnat använda mig av det eftersom jag inte riktigt vetat vad jag ska göra med den. I dag vet jag. För även om jag var klassens bästa gnällis betydde det inte att jag kunde mycket kring ämnet kan jag erkänna. Att vara med i Lärarförbundet Student har verkligen givit mig kött på benen. Inte bara fackligt utan också annan kunskap jag kan använda mig av i min profession.

Mellan möten och kunskapande är jag mest glad över alla fina människor jag har fått lära känna under tiden i Lärarförbundet Student. Från Ystad till Haparanda, förskollärarstudenter, ämneslärarstudenter, fritidslärarstudenter, syv-studenter osv. Dessa människor har inte endast gett mig rum för diskussion kring vår profession och utbildning utan också vänskap.

Jag heter alltså Lejla Klinac för alla er som inte känner mig. Just nu läser jag termin 6 på Malmö universitet för att bli lärare inom F-3. Jag har tre terminer kvar vilket betyder att jag om ett och halvt år ska börja jobba. Det är en skräckblandad förtjusning kan man minst säga. Än är jag inte färdig men jag känner att utbildningen verkligen varierat under den tiden jag studerat. Ofta har jag tänk: vad håller jag på med? Hur ska jag klara det här? Ensam?

På Lärarstudent mötet i december 2017 fick jag äran att bli invald i styrelsen för Lärarförbundet Student 2018. Mitt mål för 2018 är att skapa mer medvetande om vad Lärarförbundet Student gör. Jag vill att alla lärarstudenter och syv-studenter ska känna sig välkomna till vår organisation.
Jag vill visa att vi kan förändra om vi vill.
Jag vill att människor ska engagera sig. För när vi människor går ihop kan vi förändra!


Lejla Klinac
Styrelseledamot
Lärarförbundet Student

Du når mig på lejla.klinac@student.lararforbundet.se!

Frågor & Svar