Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Julia: Drömmen är lärarutbildning som leder till det jämlika och demokratiska samhället!

Julia Norman, nyvald styrelseledamot i Lärarförbundet Student.

Julia Norman, nyvald styrelseledamot i Lärarförbundet Student.

Att till slut välja ämneslärarutbildningen i svenska som andraspråk och bild var ingen självklarhet för Julia Norman. För två veckor sen blev hon vald till styrelseledamot i Lärarförbundet Student och här berättar hon om sin krokiga väg mot det nu självklara: läraryrket.

Min bana fram till lärarutbildningen är lång och ganska krokig. Jag påbörjade min resa med en dröm om att bli konstnär, diplomat eller bibliotekarie. Ja, jag hade inga små drömmar. Jag bestämde mig till slut för att jobba mot den där konstnärskarriären. Jag gick två konstskolor och insåg sen att det inte var något för mig. Jag ville vara del av större sammanhang, jag ville arbeta närmre människor och jag ville utvecklas och utmanas i samarbeten med dem. Kulturprogrammet på Göteborgs Universitet kändes som ett lagom steg att gå. Min kandidatuppsats skrevs i Chengdu, Kina, och behandlade kinesisk skola och elevernas syn på utbildning. Förmodligen inser även ni att skrivandet av uppsatsen egentligen bara skvallrade om att det var skolan jag ville arbeta i. Det tog sin tid men till slut visste jag äntligen var jag skulle känna mig hemma.

Jag har alltid vetat att jag velat göra skillnad men jag har aldrig vetat riktigt hur, med vilka medel och mot vilka mål. Mitt engagemang har tidigare visat sig på väldigt olika sätt eftersom jag inte haft ett perfekt forum att lägga det på. När jag för snart två år sedan kom i kontakt med Lärarförbundet Student Göteborg hittade jag till slut en bägare som var redo att fyllas med mitt engagemang! Jag fick tillgång till medel för att nå målet – en lärarutbildning som långsiktigt leder till det där jämlika och demokratiska samhället jag drömmer om.

Jag har nu genom ett fyllnadsval fått möjligheten att fortsätta min utveckling inom Lärarförbundet Students styrelse. För utvecklats, det har jag verkligen gjort och mer vet jag att jag har att vänta. Jag är så otroligt redo för att genom samarbeten, dialog och utmaningar göra lärarutbildningarna bättre tillsammans med alla lärarstudenter där ute! Jag är också så glad för vetskapen om att jag har så kompetenta kollegor att genomföra det med!

Julia Norman
Styrelseledamot
Lärarförbundet Student

Du når mig på julia.norman@student.lararforbundet.se
OCH! Följ med mig under en dag via instastories på torsdag!

Frågor & Svar