Lärarförbundet
Bli medlem
Onsdag 12 maj stänger vi våra telefoner kl 12:00 välkommen att höra av dig igen måndagen 17 maj kl 09:00

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Inte vår nya webbplats – din nya webbplats

Idag lanserades den nya webbplatsen och det innebär många bra förändringar för dig som är eller kommer att bli studerandemedlem i Lärarförbundet.

Lärarförbundet är till för dig som medlem - i varje möte vill vi vara personliga och utgå ifrån just din situation och leva upp till dina förväntningar på oss som förbund. När vi nu lanserar en ny hemsida så är det en mötesplats för dig, oavsett vem du är i Lärarförbundet. Den nya sidan ska vara personlig och möta dig där du är: som student, lärare i fritidshem, gymnasielärare, skolledare, förstelärare ... ja, ni förstår varthän det lutar. Jag hoppas att vi tillsammans kan ta till vara på de möjligheter till ökad kommunikation som vi får i den nya hemsidan. För att du ska få en bättre bild av vilka möjligheter den nya hemsidan ger oss, så skriver Lärarförbundet Students kommunikationsansvariga Christian Ek-Andersson ett inlägg om den nya hemsidan.

Tomas Selin
Ordförande Lärarförbundet Student


Nedan följer Christians inlägg:

Sedan jag började mitt engagemang i Lärarförbundet har jag varit intresserad av kommunikation - förbundets viktigaste komponenten för att nå dit ambitionerna vill ta oss. Nämligen en stark svensk skola. När jag för snart ett år sedan fick reda på att det skulle komma en ny webbplats bultade mitt kommunikationshjärta extra hårt och jag kunde knappt bärga mig på att få se den. Det dröjde inte länge förrän jag fick ta del av byggandet och har sedan dess bistått med mitt perspektiv som lärarstudent och medlem. Det nya lararforbundet.se innebära att nya dörrar öppnas upp för medlemmen och genom min roll som styrelseledamot och kommunikationsansvarig kommer jag att ta alla chanser att göra det så bra som möjligt för oss alla.

Nu är webbplatsen här och vad innebär det för dig som är lärarstudent?

Nya webbplatsen

Nya lararforbundet.se är uppbyggt på ett elegant sätt, och informationen struktureras med hjälp av så kallade taggar, vilket jag är säker på att ni kommer att gilla. Taggarna bidrar till att information anpassas till din profil på webbplatsen, därför är det mycket viktigt att du loggar in och alltid är inloggad när du besöker webbplatsen. För mig och dig som är lärarstudent innebär detta att information som är ämnad just för oss kommer att dyka upp i flödet på startsidan. Alla annan information som ännu inte är av intresse för oss kommer inte visas förrän våra taggar uppdateras och det kan vi göra på egen hand. Det är våra intressen och behov som gäller på nya lararforbundet.se!

Det är först när du loggar in som webbplatsen anpassas till dina intressen, var du studerar och vilken lärare du studerar till, och sidan kommer alltid att vara personaliserad utifrån detta när du är inloggad. Så se till att du bockar i ”Kom ihåg mig” när du loggar in! Det har jag gjort och på detta sätt kommer jag alltid att få relevant information när jag skriver in lararforbundet.se i mitt adressfält. Så gör det du också!

Som studerandemedlem i Lärarförbundet kommer du få information om vad Lärarförbundet Student gör för att förbättra din utbildning och din framtida roll som lärare. Gå gärna in och lägg till taggarna STUDERANDEKOMMITTÈN, RIKSKONFERENSEN, LÄRARUTBILDNING och LÄRARFÖRBUNDET STUDENT. Då kommer du få ännu mer exklusiv information ifrån oss i Lärarförbundets studerandeorganisation där du kan vara med också. Jag uppmanar dig att söka upp din lokalavdelning på orten där du studerar och fråga dem om de har någon grupp med fackligt engagerade studenter. 

Att vara inloggad som lärarstudent ger dig också andra möjligheter. Var och en av er kan starta en diskussion i Lärarförbundets nya stora diskussionsnät och vem som helst som är inloggad har möjligheten att kommentera och föra diskussionen vidare. Vill du vara anonym så går det också, det är bara att kryssa i den rutan när du skriver ett inlägg.

Du kan också ta reda på hur du kan hjälpa till att påverka skolpolitiken, direkt från din dator eller på ditt lärosäte. Detta är bara några av de sakerna du kan göra, så klicka dig vidare och utforska precis som jag har gjort.

Nya webben är även anpassad för mobil och surfplattor, så det finns inget som hindrar dig från att besöka mötesplatsen för alla Sveriges lärare.

Christian Ek-Andersson, Trollhättan
Kommunikationsansvarig Lärarförbundet Student


Kommentera inlägget!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar