Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Hela vägen från Paris: Emy Palmér!

Emy Palmér, styrelseledamot för Lärarförbundet Student och ämneslärarstudent i svenska som andraspråk och franska

Emy Palmér, styrelseledamot för Lärarförbundet Student och ämneslärarstudent i svenska som andraspråk och franska

Först ut att presentera sig är Emy Palmér, ämneslärarstudent från Göteborg som är på utbyte i Paris just nu.

Jag heter Emy Palmér och studerar mitt fjärde år till ämneslärare i svenska som andraspråk och franska med inriktning mot gymnasieskolan vid Göteborgs Universitet. Under den här vårterminen befinner jag med emellertid på en helt annan plats i världen: Paris. Här ska jag genom ett Erasmus-utbyte plugga franska vid ett av Frankrikes främsta universitet, en möjlighet som jag tackar den fantastiska lärarutbildningen för.

Min resa mot läraryrket började när jag fick chansen att vikariera på språkintroduktionsprogrammet på en gymnasieskola. Efter att ha arbetat där ett tag insåg jag att jag tyckte att det var roligt att gå till jobbet varje dag och det om något är väl ett tecken på att detta kanske är ett yrke för mig? När det lite senare var dags att söka till universitet var jag ändå inte helt säker på mitt val och funderade mycket fram och tillbaka. Jag kom fram till några krav jag hade på framtida yrke: det skulle betyda något, kännas meningsfullt och värdefullt och innebära arbete med människor. Efter att ha kommit fram till detta kändes läraryrket som ett självklart svar.

Mitt engagemang i Lärarförbundet student började 2016 med att en klasskamrat frågade om jag inte skulle följa med på ett möte med den lokala kommittén i Göteborg. Det lät spännande men jag hade ingen aning om vad det innebar, självklart hängde jag på. Efter det där första mötet var jag liksom fast, här fanns andra lärarstudenter som precis som jag ville förändra och förbättra. Och vilka kunskaper de hade sen! För mig har det varit det mest värdefulla med att engagera mig: jag har lärt mig så otroligt mycket om lärarutbildning och om mina rättigheter. Nu ser jag fram emot att ta mitt engagemang vidare och att under 2019 arbeta med resten av styrelsen för att vi alla ska få den bästa lärarutbildningen.

Kommentera inlägget!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här