Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Har sommarlovet börjat nu? Ett inlägg varje dag hela veckan!

Jag vet inte hur det är för dig, men jag brukar alltid säga att vi studenter aldrig är lediga. Under läsårets gång finns det alltid en bok som kan läsas en gång till, eller en hemtenta som måste skrivas. Kanske har man en VFU-rapport hängandes över sig eller någon annan rest​.

Jag vet inte hur det är för dig, men jag brukar alltid säga att vi studenter aldrig är lediga. Under läsårets gång finns det alltid en bok som kan läsas en gång till, eller en hemtenta som måste skrivas. Kanske har man en VFU-rapport hängandes över sig eller någon annan rest. Jag ska erkänna att jag har varit en mästare på att samla restuppgifter, så när sommarlovet nu börjat är jag övertygad om att det är många som med mig inte känner sig fullt så lediga som man kunnat önska.

Vi måste ändå få fira att sommaruppehållet är här. Även om du sitter med skoluppgifter, ska läsa en sommarkurs, eller spenderar sommarmånaderna på något sommarjobb så vill jag uppmana dig att ta dig tid att göra lite sånt som får dig att slappna av. För egen del har jag en trave böcker som jag tänkte läsa, men sommaren har också kickat igång med konserter och olika idrottsaktiviteter.

Vi lovar att fortsätta lägga upp inlägg på Lärarstudentbloggen också under sommarens gång, särskilt under och efter Almedalsveckan får ni gärna följa med i flödet.

Denna första riktiga sommarlovsvecka får jag hjälp av ett gäng lärarstudenter i Lärarförbundet Student som är med och delar med sig av erfarenheter och reflektioner i olika blogginlägg. Så kika in när du får lite tid över, för att läsa om vår sommarkurs, tankar från en nyexad, och så lite politik. Passa också på att läsa några av de äldre blogginläggen!

Tomas Selin
Ordförande Lärarförbundet Student

PS. Glöm inte att påminna politiker och bekanta om att Vi behöver en lärare. Sverige möter nämligen en nationell lärarkris där vi år 2020 kommer sakna 43 000 lärare. Utvecklingen måste vända och politikerna måste prioritera skolan och lärarna. Allt för en skola för framtidens unga!

Frågor & Svar