Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Grattis på förskoledagen!

Hannah, förskollärarstudent och studentombud vid Göteborgs Universitet.

Hannah, förskollärarstudent och studentombud vid Göteborgs Universitet.

Väldigt många är nöjda med förskolan vi har i Sverige. Det måste vi förstås fira! Förskolans dag firas idag och vi tog tillfället i akt att intervjua Hannah, vårt studentombud i Göteborg, som även studerar till förskollärare.

Varför valde du förskollärarutbildningen?

- Jag hade studieuppehåll från personalvetarprogrammet då jag sen en tid tillbaka känt att det inte var helt rätt för mig. Kurserna i pedagogik, psykologi och sociologi tyckte jag var jätteintressanta men ekonomikurserna var absolut inte min grej. Jag började vikariera på en förskola för att jag hade en kompis som gjorde det och kände från dag 1 att det var här jag skulle vara! Det kändes så viktigt, roligt och meningsfullt och jag kunde inte fatta att jag inte tänkt tanken att bli förskollärare tidigare.

Vad är det bästa med förskollärarutbildningen/förskolläraryrket?

Det bästa med förskollärarutbildningen är att den förutom att vara verksamhetsnära och intressant också är väldigt väldigt rolig. Den är varierande och innehåller till min förtjusning även estetiska inslag som sång och drama. Jag tyckte 3.5 år kändes lite långt innan jag började men det finns så mycket att lära sig och nu försöker jag suga åt mig så mycket jag kan innan jag är färdig.

Varför engagerar du dig i Lärarförbundet Student?

Att engagera sig i Lärarförbundet Student är dels ett jättebra sätt att lära känna sitt fackförbund men också en möjlighet att få vara med och påverka sin studietid.

Jag är studentombud i Göteborg och arbetar med andra lärarstudenter i Lärarförbundet Student för att få fler att engagera sig, vi informerar studenter om Lärarförbundet och försöker bidra till att skapa en givande studietid genom att bjuda in till kompletterande föreläsningar, workshops och mycket mera.

Jag engagerade mig för att det är ett roligt sätt att träffa andra lärarstudenter, få lära sig mer om facket, träffa yrkesverksamma lärare och framför allt för att kunna påverka statusen för mitt framtida yrke.

Vi lärarstudenter vet ju hur arbetssituationen ser ut för många lärare just nu och därför är det extra viktigt att vi gör våra röster hörda för att kunna påverka vår framtid.

Ännu en gång: Stort grattis till alla förskollärarstudenter till yrkesvalet och låt oss arbeta tillsammans för en bra och givande studietid!

Frågor & Svar