Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Först ut: Johannes!

Johannes Siljén, förskollärarstudent, Uppsala Universitet

Johannes Siljén, förskollärarstudent, Uppsala Universitet

Lärarförbundet Student har en ny styrelse! Alla ledamöter kommer presenteras i den här Lärarstudentbloggen. Först ut: Johannes från Uppsala.

Hej!

Mitt namn är Johannes Siljén och jag läser till förskollärare på Uppsala Universitet.

Va! Du är kille som läser till förskollärare. Vad annorlunda?

Många tycker det! I alla fall när jag presenterar mig som förskollärarstudent. Men det är inte en fråga som stör mig lika mycket som det gjorde i början av mina studier. Vi lärare kan se precis hur som helst, även ifall många har en förutfattad bild av att vi förskollärare ska vara mjuka, trygga varma kvinnor. Jag lovar att jag är rätt varm, mjuk och trygg jag med som man.

Min väg till läraryrket har varit lång. Jag började studera 2009 på Uppsala Universitet med målsättningen att bli ämneslärare. Men efter ett par år valde jag att avbryta min utbildning och börja jobba. Jag har jobbat med i princip allt som finns men inget fick mig att stanna kvar.

Jag saknade engagemang och framförallt trygghet i det jag gjorde. Men en sak har jag burit med mig. Mitt lärarhjärta. Jag älskar kunskap och lärande, bygga broar mellan kunskap och livet och att interagera med nyfikna personer. Dessutom fick jag en tankeställare 2017 när jag blev förälder till den mest fantastiska individ på denna jord. Ellie.

Ingången i pappalivetsådde fröet som fick mitt intresse för barns tidiga utveckling att florera.Jag ville lära mig mer. Jag ville växa mer.

Därför valde jag att bli förskollärare VT 19.

Jag brinner för förskollärarfrågor och den som ligger mig nära hjärtat är naturligt den som rör förskolan.

Jag ställer mig emot regeringens förslag att förlänga grundskolan och göra så att förskollärare förlorar sin behörighet till att utbilda i förskoleklass. Visste du det? Nu vetdu!

Jag tackar ödmjukt för det förtroende jag fått i mitt ämbete som ledamot i nationella styrelsen och lovar er att jag kommer både synas och höras det kommande året!

Frågor & Svar