Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Examensarbete och nörderi

Transkribering i soffan.

Transkribering i soffan.

Maj månad och många lärarstudenter är i upptakten på sin utbildning. Då ska examensarbeten skrivas och framtiden planeras. I dag skriver Linda från Norrköping om sin vår.

Hej!

Mitt namn är Linda Strandh och jag sitter som suppleant i den nationella studerandekommittén för Lärarförbundet Student Norrköping. Just nu är jag på slutspurten av min tid som lärarstudent på Linköpings universitet campus Norrköping. Det innebär att jag just nu skriver mitt examensarbete, ett arbete som jag anser är mycket viktigt! Jag skriver om mobbning och hur lärare i fritidshem arbetar för att motverka att det förekommer på skolan och i fritidshemmet.

Jag har fått genomlida i princip hela min grundskoletid med att vara mobbad. Jag brinner för att motverka och förebygga mobbing och nu skriver jag alltså om det i mitt examensarbete! En av de bästa sakerna med att skriva examensarbete är att man kan nörda ner sig i ett ämne som man är intresserad av. Jag tror det bästa sättet att stoppa mobbing är med hjälp av kunskap angående ämnet, kunskap som jag hoppas att detta examensarbete ska kunna ge skolpersonal. Inget mer barn ska behöva bli mobbad på grund av okunskap angående detta.

När jag är klar med mitt examensarbete så vet jag redan nu vad jag ska göra. I höst börjar jag jobba som lärare i fritidshem och där hoppas jag att med hjälp av allt jag läst kunna göra min nya arbetsplats till en plats där mobbning inte kan förekomma. Genom att kunna ge mina blivande kollegor den kunskap jag har angående detta ämne.

Jag är väldigt nervös och samtidigt glad över att få börja jobba! Jag har tidigare varit på min kommande arbetsplats under mina två första verksamhetsförlagda utbildningar. Första dagen jag kom dit träffade jag rektorn i personalrummet. Det var väldigt roligt, då han var glad över att se mig - en helt vanlig student! Jag tror att jag kommer att trivas på den här skolan jag ska jobba på då jag redan varit där och känner många i personalen.

Satsa allt ni kan och sluta aldrig att drömma. Du kan klara allt så länge du inte ger upp!

/Linda Strandh

Kommentera inlägget!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar