Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Elouise: Att vara en del av något större

Vi har en ny styrelse, och här presenterar de sig! Sist ut har vi Elouise, vice ordförande i Lärarförbundet Student. Läs här om hennes lyckan i att lära sig och lära ut, om engagemang och påverkan och om hur hon hittade ett sätt att vara en del av något större!

Min resa mot läraryrket började tidigt. Jag kommer ihåg första gången jag verkligen lärde mig något. I förskolan hade vi pratat om kroppen och jag kommer hem till min mamma, pekar på min mage och berättar ivrigt att ”mamma, jag har någonting här inne! Och du också!”. Så länge som jag minns har jag älskat skolan, mina lärare, att lära mig nya saker och dela med mig av det till andra. Jag lekte ofta lärare med mina syskon och deras kompisar, och jag berättade alltid för mina föräldrar om allt nytt jag lärde mig i skolan.

Min resa mot mitt fackliga arbete började nog nästan lika tidigt, även om det kanske inte var lika klart för mig själv eftersom jag då inte visste vad det innebar. Jag har alltid varit medveten om min rätt till att göra min röst hörd och att alla runt omkring mig hade samma rätt. Jag kunde bli grymt förbannad när någon blev behandlad orättvist, och jag var alltid beredd att föra talan för den som inte hade mod att göra det själv. Jag visste också att jag ville vara en del av något större, att jag ville kämpa för en god sak och göra skillnad här i världen.

När jag började på lärarutbildningen trodde jag att det enda sättet jag skulle kunna vara en del av något större och göra skillnad var genom att arbeta som lärare. Men redan här på utbildningen såg jag att det yrkeslivet jag hade föreställt mig låg djupt gömt under berg av arbetsbelastning och lärarbrist. Jag insåg också att trots att jag stortrivdes på utbildningen, med mina lärare och studentkamrater, såg jag också att det fanns brister. Jag och några studentkamrater försökte påverka men jag insåg snabbt två saker: det ena var att många av bristerna inte kunde lösas genom endast ett samtal med min lärare, det var problem som låg på strukturell eller nationell nivå, och det andra var att jag som ensam student hade inte kraft och kunskap att själv slåss för de förbättringar jag visste behövdes.

Det var då jag hittade Lärarförbundet Student och under de två år som jag nu har varit aktiv har jag lärt mig mer om mig själv, om utbildningen och om världen än jag trodde var möjligt. Dörrar som jag inte ens visste fanns stod helt plötsligt vidöppna och med stöttning av framför allt vår ordförande Matilda Gustafsson, men också från alla underbara människor i denna organisation, står jag nu här och blickar ut över verksamhetsåret 2018. Jag känner en enorm tacksamhet för att jag redan nu får vara en del av något större, att jag får kämpa för att nutida och framtida lärarstudenter ska få möjligheten att genomgå världens bästa lärarutbildning och få förutsättningar att göra det de alltid drömt om: att vara lärare.

Elouise Johansson
Vice ordförande
Lärarförbundet Student

Vill du kontakta mig? Gör det via Elouise.johansson@student.lararforbundet.se eller via Twitter:
@TeacherStudentE

Just nu kan du följa mig en dag då jag får representera Lärarförbundet Student, utmana mina rädslor och träffa otroligt sköna lärarstudenter. Är du sugen så kolla då in händelser här på vårt instagramkonto!

Frågor & Svar