Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

Din resa väntar!

David Blank har suttit i Lärarförbundet Students styrelse och tipsar dig att ta chansen du med.

David Blank har suttit i Lärarförbundet Students styrelse och tipsar dig att ta chansen du med.

David Blank, styrelseledamot i Lärarförbundet Student, ska snart ta sin förskollärarexamen. Men innan han lämnar lärarstudentvärlden vill han berätta lite om sin resa med Lärarförbundet Student och varför han tycker att alla borde ta chansen av ett förtroendeuppdrag i Lärarförbundet Student.

För två år sen åkte jag på mitt första Lärarstudentmöte eller LSM som det förkortas bland dem som varit med ett tag. Jag visste egentligen inte vad som väntade mig mer än att jag skulle träffa lärarstudenter från andra delar av landet.

Det var lite nervöst att resa till Lärarstudentmötet. Jag hade aldrig tidigare engagerat mig i en förening. När jag kom till mötet var det helt klart över förväntan. Vi fick ett varmt välkomnade och jag träffade så många fantastiska människor! Det som jag heller inte väntade mig var att det här mötet skulle bli början på ett långvarigt engagemang, nästintill en kärleksrelation.

Där på mötet ställde jag upp till något som då kallades nationella studerandekomittén. Något som jag tvekade till men som de jag åkte från Umeå med peppade mig till. Senare skulle det också leda till att jag blev vald till styrelseledamot. När jag skriver det här är det inte många månader kvar till min examen och min tid i Lärarförbundet Student ska ta slut. Därför vill jag att just du som läser också ska känna dig peppad till att nominera någon till ett förtroendeuppdrag eller själv berätta för någon att du är intresserad av ett förtroendeuppdrag i Lärarförbundet Student. Det kan du göra genom att mejla till vår valberedning: valberedningen@student.lararforbundet.se. Sista datum för nominering är 25 oktober.

Sen jag började engagera mig i Lärarförbundet Student har jag hunnit med en hel del. Både på lokal och nationell nivå. Jag har lärt känna och jobbat med fantastiska lärarstudenter från olika delar av Sverige men också Norden. Det har varit så inspirerande att vara en del av styrelsen och få träffa engagerade studenter men också hjälpa lokala avdelningar att bygga strukturer för engagemang. För det är just det det handlar om, engagemang. Är du en människa som vill vara en del av ett sammanhang och förändra på riktigt, borde du också engagera dig.

Under mitt engagemang har jag fått träffa gymnasieministern, utbildningsministern och riksdagsledamöter. Deltagit vid stora beslut som berört vår organisation men också Lärarförbundet i stort, så som på kongressen 2018. Oavsett om du ställer upp som ordförande, vice ordförande eller styrelseledamot så behövs du. För att vi behöver alla människor som engagerar och är engagerande. Du ska heller inte glömma att det finns viktiga förtroendeuppdrag så som verksamhetsrevisor och valberedare. Valberedningen har i vissa sammanhang blivit kallad för demokratins väktare. Det handlar om att ta fram lämpliga personer som kan rekommenderas till de olika förtroendeuppdragen. Så det vilar ett stort ansvar på valberedningen. Lika viktiga är verksamhetsrevisorer som utvärderar hur styrelsen skött sitt arbete under mandatperioden.

Vi är varandras förutsättningar och alla idéer kring hur vi kan ta vidare denna fantastiska organisation är fundamentala för dess utveckling. Och vi som människor är olika men det är i en idéburen organisation som Lärarförbundet vi kan samlas, dryfta våra tankar och driva vidare vårt arbete för en lärarutbildning med hög kvalité och ena professionen. Så passa på, din resa väntar!

David Blank, styrelseledamot Lärarförbundet Student

Frågor & Svar