Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Lärarstudentbloggen

#därförLärarförbundetStudent

Gabriella Johansson, styrelseledamot Lärarförbundet Student

Gabriella Johansson, styrelseledamot Lärarförbundet Student

Är du ny på lärarutbildningen och undrar vart du ska ta vägen och hur du få ut det mesta av din tid på lärosäte? Här är några tips från Gabriella:

Jag minns det som igår, dagen då jag första gången steg in på Uppsala universitet för att börja mina studier till lärare. Yrket jag som femtonåring bestämt mig för att utbilda mig till. Nu stod jag där och överväldigades av den stora byggnaden, mängder av pirriga lärarstudenter och en lärarutbildare som hälsade oss hjärtligt välkomna att börja resan mot ett av världens viktigaste yrken. Detta var första gången som jag kom i kontakt med de verkliga lärarstudierna, men det var också första gången som jag kom i kontakt med Lärarförbundet. Innan dagen var slut hade jag inte bara hört vilka kurser jag skulle läsa under året utan jag hade också blivit medlem i Nordens största lärarorganisation.

Att bli medlem var inget svårt, det var bara att skriva på en liten lapp så kunde jag sedan gå hem med min rosa påse som jag fått på köpet. Vad jag skulle ha påsen till visste jag mycket väl, men vad jag skulle ha mitt medlemskap till var inte lika självklart. Det där med fackförbund var något nytt för mig, och inte trodde jag att jag skulle ha någon som helst nytta av det förrän jag steg ut som lärare. Men ack vad fel jag hade.

Som tur var så insåg jag vartefter vilka möjligheter som Lärarförbundet, och särskilt Lärarförbundet Student kunde ge. Då ångrade jag bittert att jag inte tagit reda på det tidigare. Det är lätt att vara efterklok.

Min förhoppning är att DU inte ska behöva göra om mitt misstag. Därför har jag här listat mina 5 största upptäckter kring varför en ska vara medlem i Lärarförbundet och varför en ska ha koll på Lärarförbundet Student.

  1. Att bli en aktiv medlem ger dig möjligheten att träffa andra studenter som du kan diskutera skola och utbildning med, både på ditt lärosäte och genom nationella träffar som det årliga Lärarstudentmötet.
  2. Genom Lärarförbundet får du flera förmåner, som möjlighet att gå på spännande föreläsningar, att prenumerera på tre gratistidningar och inte minst ta del av förmånliga försäkringar (särskilt som student!).
  3. Du måste känna till dina rättigheter!!! Lärarförbundet hjälper dig att få koll på vad du behöver veta inför första anställningsintervjun, vad du har rätt till under ditt första år som lärare och kan ge dig allmän rådgivning gällande allt du kan behöva veta.
  4. Lärarförbundet Student samlar 30 000 medlemmar från alla lärarutbildningar och är en del av Lärarförbundets 234 000 medlemmar. Tillsammans med andra kan du påverka och på ett nationellt plan jobba för att lärarutbildningen ska bli bästa möjliga!
  5. Du kommer ha kul tillsammans med andra!

Detta är som sagt en liten del av allt vad Lärarförbundet och Lärarförbundet Student kan ge dig, men det har varit viktiga faktorer i min resa mot läraryrket och jag hoppas att det kan bli det för dig med! Tillsammans är vi starka!

Lycka till med lärarutbildningen önskar Gabriella Johansson och Lärarförbundet Student

Här kan du bli medlem?


Frågor & Svar