Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Genèveskolans blogg

Vad betydde cliffhangern?

En glad trio på 3842 meters höjd.

En glad trio på 3842 meters höjd.

Jag avslutade igår med att jag skulle upp tidigt. Det var verkligen en cliffhanger i ordets rätta betydelse. Jag, Jenny och Emil har idag skaffat oss ett ovanifrånperspektiv.

Det blev alltså ingen sovmorgon på vår lediga dag. Strax efter åtta imorse befann vi oss på busstationen och köpte biljetter till Chamonix. Vi hade räknat med en tvåtimmarstur på buss, men mot lite extra kostnad kunde vi åka snabbuss dit på halva tiden. Det var värt den extra kostnaden.

Så fort vi anlände till Chamonix gick vi till kabinbanan och köpte biljetter, vilket kostade 60 euro per person, kunde det verkligen vara värt så mycket? Det var 40 minuters väntetid, så vi hann se oss om i närområdet innan det var vår tur.

Resan gick i två etapper och snart var vi uppe på toppen Aiguille du Midi, 3842 meter över havet, inte långt från italienska gränsen. Den här toppen ligger alldeles under Mont Blanc. När vi kom upp insåg vi att det var värt både pengarna och en missad sovmorgon. Allt var så storslaget. Inte förrän vi förstod att de små punkterna som rörde sig på bergssidan var människor, insåg vi hur långt det var dit och hur höga alla klippor, stup och glaciärväggar verkligen var.

Det blev massor av fotografering, bland annat i en glasbur som hängde ut över ett enormt stup. När vi skulle ta trapporna upp till restaurangen märkte vi hur högt vi verkligen var. Alla tre kände av yrsel och flåsade ordentligt i trapporna. Detta kan verkligen rekommenderas! Alltså inte yrseln och flåsandet, utan besöket på toppen

Det var ändå skönt att komma ner och ta en fika tillsammans. Efter en liten promenad i Chamonix var det dags att ta bussen tillbaka, trötta och glada, en stor upplevelse rikare.

Imorgon är det kommitté igen. Då får vi se om vi kan komma till någon lösning runt kapitel tio och referenslistan.

Frågor & Svar