Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Genèveskolans blogg

Runö - första förberedelseträffen inför Genève

​Då har en och en halv dag av vår förträff på Runö inför Genève gått. Det är dags för mig att snart avsluta dagen och ladda för en ny dag imorgon.

Mitt absolut första intryck, kom direkt jag klev på transferbussen på Arlanda som sista person och hela bussen vinkade glatt, hej, dejligt, trevligt, välkommen. Det kändes som en väldigt bra start.

Vid ankomst till Runö stod rektor Micke och hälsade oss alla välkomna innan vi raskt gick vidare och inledde arbetet. Vi presenterades för varandra, introducerades för varandras språk och jag kämpade med att försöka förstå och översätta det danska språket till något sånär begripligt i mitt huvud.


Dag 2 inleddes med morgonsång i hela gruppen, vi svenskar hade fått i uppgift att inleda morgonen med valfri sång som vi hade förberett kvällen innan.

Hela dagen har vi lyssnat på Magnus M Nordahl, chefsjurist ASI, Island. Ledamot i ILO styrelse. som har föreläst för oss om ILO. Om historiken, dåtid och nutid. Syftet med ILO och hur organisationen fungerar. Vi har blivit guidade genom otaliga förkortningar, årets kommittéer och hur arbetet inför, under och efter beslut kan se ut. Otroligt engagerad föreläsare, som verkligen fick mig att förstå så mycket mer om hela ILO. Många av de frågor jag hade inför detta, har fått svar. Arbetet jag har framför mig att genomföra, börjar bli lite mer begripligt och greppbart.

Dagen avslutades med att respektive land och respektive fackförbund fick presentera sin organisation och dess struktur och funktion.

I övrigt, att lära känna och interagera med en stor grupp nya människor som dessutom kommer från andra nordiska länder. Förståelsen för varandras språk och diverse företeelser i de olika länderna, bjuder hittills på en hel del extra frågor och skratt. Har redan utökat mitt språkförråd inom de nordiska språken, med ord som kan vara ”bra att ha” i diverse situationer.


Här ser ni de svenska deltagarna i årets Genèveskolan är redo att hoppa ut på nya äventyr.

Ny dag imorgon, tack och godnatt

Mvh

Katrin Friman

Frågor & Svar