Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Genèveskolans blogg

Dags för avsked

Hej alla ni som följt mig och bloggen under min tid i Genève och ILC 2019.

Jag har i skrivande stund rent fysiskt landat hemma i Sverige igen, men mentalt är en stor del av mig kvar nere i Genève och hos de deltagare som var med i årets Genèveskola.

Geneveskolan 190627-2

I måndags hade vi vår sista gemensamma dag och det var dags för alla projektgrupper att redovisa sitt projekt. Som jag berättat om tidigare har min grupp under ILC främst fokuserat på CAS varpå vi också skapat en presentation där vi redovisade för de andra funktionen och arbetet kring CAS.

En del av våra intervjuer, upplevelser och hur vi tolkat att processen i CAS fungerar både under själva konferensen men också under verksamhetsåret. Rapporten kommer att läggas ut i sin helhet på Genèveskolans hemsida, men jag bifogar en kort film som min grupp också satte ihop till vår presentation.

I måndags fick vi även träffa Guy Ryder som är director general över ILO. Han sammanfattade konferensen för oss ur hans synvinkel, hur viktigt det var att ILO och konferensen just nu lyckades med att både enas om en ny konvention och en ny centenary Declaration.

Nu är jag hemma igen, och huvudet är just nu ganska så tomt. Det har absolut varit den mest intensiva perioden i mitt liv på väldigt länge. Men samtidigt också den absolut mest lärorika, jag har fått träffa så fantastisk många nya spännande människor, vänner för livet, jag har skrattat, jag har gråtit, jag har skrattat så jag gråtit. Vi har jobbat till sent på kvällarna, klivit upp tidigt på morgonen. Jag har haft en fantastisk rumskamrat som vissa mornar nästan tippat mig ur sängen. Min projektgrupp, jag kunde inte haft bättre vänner. De här veckorna har vi delat med varandra i princip dygnet runt, vi har jobbat på uppgiften, men vi har också blivit sammansvetsade i en gemenskap och en vänskap som bara har börjat.

Just nu ser jag fram emot semester och att få börja sortera hela den här upplevelsen. Oklart var jag ska börja, vet inte vilket land jag ska åka till först. Vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja, om jag hade läst på endel innan och trodde att jag hade lite koll på internationellt fackligt arbete, så känns det just nu som att jag har ännu mindre koll. Internationella frågor, orättvisor som sker dagligen, var ska en börja nånstans. Rädda världen känns i realiteten kanske något övermäktigt, men nånstans lär en ju börja.

Men jag börjar med semester i alla fall :)

Geneveskolan 190627-3

Ett stort stort tack, från mig till er alla! Till alla som varit med i Geneve, tack till Micke och Roger för kloka synpunkter i både stort och smått. Tack till hela gruppen, tack till alla som peppade mig till att genomföra det här och som stöttat mig hela vägen. Tack till er alla som har läst bloggen och som återkopplat.

Min tid i årets Genèveskola är över, så också min tid på den här bloggen.

Önskar er alla en riktigt härlig sommar,

Tack för mig,

Au Revoir/

Katrin

Frågor & Svar