Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Genèveskolans blogg

Au revoir, Genève!

Nu är det dags för mig att säga hej då!

Till alla som har följt den här bloggen under Genèveskolan och ILC 2018 vill jag säga TACK! Det är inte lätt att skriva om sina upplevelser i bloggformat särskilt när allting varit så nytt och omtumlande. Hoppas att jag förmedlat något som gör att ni blivit mer intresserade av internationellt fackligt arbete.

Jag tar med mig så mycket från Genèveskolan. Jag har fått nya vänner från hela norden. Vi har umgåtts nära under dessa fyra veckor och jag är stolt över det engagemang som finns inom den fackliga rörelsen i norden. Jag har lärt mig så otroligt mycket om förhandlingar på internationell nivå. Hur olikt men samtidigt hur likt det är om man tänker på de förhandlingar jag själv deltar i. Om det politiska spelet, om vilka ämnen som debatteras och hur mycket kompetens och kunskap det finns bland alla världens arbetare. Och inte minst den otroliga uppvisning av solidaritet som vi fått se prov på i workers group. Vad vi kan uppnå om vi alla går samman med en röst. Imorgon åker jag hem till Sverige. Något förvirrad men lite klokare, mer hungrig på fackligt arbete och med en stark tro på att det vi gör spelar roll, i Sverige och resten av världen.

Om någon vill veta mer, är ni varmt välkomna att kontakta mig.

Och en sista sak: är du med i Lärarförbundet eller någon annan fackförening som tar ansvar för det internationella arbetet? Sök Genèveskolan! Nästa år kommer bli ännu mer fantastiskt när ILO ska fira sitt hundraårsjubileum.

Tack för att jag fått låna din tid.

I solidaritet med världens arbetare, tack för mig!

Frågor & Svar