Lärarförbundet
VIKTIG INFORMATION OM FAKTUROR
Månadsfakturor och påminnelser har på grund av tekniska problem inte gått i väg i tid. Vi ber om ursäkt för det som hänt och gör allt vi kan för att rätta till felen.
Du behöver inte höra av dig till oss. Fakturan skickas så snart det är möjligt och förseningen kommer inte påverka ditt medlemskap eller din försäkring. Läs mer →
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Förstelärarbloggen

En galen ugglas reflektion - tre obeskrivliga år

Det är ett stort och viktigt uppdrag att vara klasslärare. I tre långa år har jag haft äran att följa just min underbara klass. Tjugosex olika och unika individer. I höst börjar de mellanstadiet. Var tog tiden vägen?

Nästan så jag får nypa mig i armen. Hålla andan någon sekund. Både deras texter och kroppar har i och för sig blivit markant längre. De är yvigare och det låter mer om dem också, i korridoren, särskilt efter första rasten. De räknar tusental. Tänk när vi delade upp talet 5! Känns så 2013. En evighet sedan.

Det skulle vara en omöjlig uppgift att sammanfatta hur mycket vi har gjort tillsammans. I alla fall i ett blogginlägg. Ingen dag har ju varit den andra lik. Jag tänkte försöka ändå. Ge er några fina ögonblick, utan litterära referenser (sommarlov är sommarlov:-) som ni kan inspireras av och nicka igenkännande åt. I denna tid då vi lärare avslutar läsåret som galna ugglor.

För er som inte vet vad jag menar ser vi lite mer städade ut i början av varje läsår.

Vi har tappat många tänder tillsammans.

Vi har använt tonvis med häftmassa.

Vi har visat våra finaste skatter för varandra.

Vi har reflekterat kring vår fantastiska utveckling.

Vi har trängts på många bussar...

...för att besöka världen utanför.

Vi har djupdykt i och lyssnat till många olika texter.

Vi har upplevt äventyr med rika innehåll tillsammans under högläsningen...

...och släppt ut de inre bilderna vi skapat under stunderna på mattan.

Vi har haft massor av tokiga namn på våra läsgrupper.

Vi har läst så många böcker att vi inte ens kan räkna dem

Vi har visat våra kompisar hur vi tänkt när talen blev rätt och fel.

Vi har fått mystiskt besök varje år i december av någon som gett oss juluppdrag.

Vi har ställt oändligt många frågor och undersökt nästan allt vi undrat över...

...som t ex varför mat till fjärilslarver luktar så illa...

... eller hur det känns i maggropen när man släpper ut sin alldeles egna fjäril?

Vi har rockat fett tiillsammans!

Jag tittade igenom alla "oj-vad-väldigt-många-det-blev" fotografier jag tagit i klassrummet, av bara farten, under dessa tre år. Jag fick ett infall och tog även fram mitt dokument med "The big five" och förmågorna ur Lgr 11, prydligt och ingående utbroderat av någon lärare med superkoll. Jag måste erkänna att jag tänkte "Det där gör jag redan" när modellen med safaridjuren blev trendig för några år sedan. Jag undrade även hur jag vågade vara så lugn, allt eftersom affischer med dessa förmågor prydde allt fler lärande miljöer. Det var då. Nu dubbelkollade jag. Puh! Det är härligt att se alla fina, viktiga förmågor i fotografier. Fotografier som visar vad som faktiskt pågår i klassrummet. I sommar laddar jag batterierna inför ett nytt och lika omtumlande äventyr på jobbet! Vad bra vi ugglor har det, den största delen av tiden:-).

Kommentera inlägget!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här