Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Förstelärarbloggen

Best of Förstelärarbloggen 2015

Topp tre blogginlägg i Förstelärarbloggen 2015.

Topp tre blogginlägg i Förstelärarbloggen 2015.

Vuxna förebildar och barn efterbildar, så gör man för att skapa problemlösande elever och effektiv utvärdering. Det här handlade de tre mest lästa inläggen i Lärarförbundets Förstelärarblogg om 2015.

Under 2015 har fyra förstelärare skrivit i Förstelärarbloggen, där de har delat med sig av tankar, tips och idéer kring deras arbete med sina elever. Här är de tre mest lästa blogginläggen under året!

1. Att vara någons förebild är stort och det är ett starkt redskap i klassrummet.

Många ville läsa mer om hur Therese Linner resonerar kring att vuxna förebildar och barn och elever efterbildar. Blogginlägget toppar årets lista som det mest lästa i Förstelärarbloggen 2015.

Jag efterbildar - du är min förebild!

2. Hur gör vi eleverna till problemlösare?

Vad behöver vi för att världen ska bli hållbar? Hur bygger vi en skola för elever som ska lösa världens problem? Ann Hultman Jakobsson, alias @frokenann på Twitter ställde relevanta frågor som fortsätter att beröra - men ger oss också förslag på svar.

Hållbarhetens hur.

3. Utvärdera undervisningen är lärande för alla, både elever och lärare.

Det är viktigt med kontinuerlig utvärdering, men kan ta mycket tid. Här levereras förslag på två metoder som är tidseffektiva och ger mycket insikter.

Snabb utvärdering - är väl använd tid.

Kommentera inlägget!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här