Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Digi-bloggen

Tänktanken på #SETT2016

Årstaskolan är tillbaka på SETT-mässan med Tänktanken. Det blir intervjuer, kodknäck och talkshows. Den röda tråden i programmet är att vi är nyfikna på människor i och runt skolan.

Tänktanken startade som en podcast på Årstaskolan för tre år sedan. I början spelade vi in samtal med oss själva, en think tank. Samtalen handlade vår egen praktik, gemensamma projekt och ibland bara en tanke som dök upp. Så småningom bjöd vi in spännande personer från andra skolor.

Nu, tre år senare, kör vi ett livesänt program i Lärarförbundets monter tisdag, onsdag och torsdag. Här bjuder vi in personer vi är nyfikna på till samtal om skola och lärande. Människor som vill vara med och utveckla skolan och som har en historia att berätta. Läs mer om programmet här.

Det bästa med Tänktanken på #SETT2016 är förmodligen att jag får möjlighet att jobba tillsammans med några grymt kunniga och drivna kollegor på Årstaskolan. Det har varit en hel del förarbete, framför allt för Micke Kring som har styrt upp programmet och precis allt som gör det här programmet så vasst och snyggt. Men vi har haft många och långa samtal om format och vilka gäster vi ska bjuda in. Det är fantastiskt för mig, som till vardags är lärare på Årstaskolan, att få byta kavaj och uppgift och bli programvärd på Tänktanken.

Onsdag 27/4 har jag bjudit in Karin Nygårds, lärare och koddrottning, till en intervju. Kom till Lärarförbundets monter eller följ oss live på tanktanken.se/sett.

Jag brukar använda Gladiatorerna som liknelse. Ni vet det där programmet där utmanarna möter gladiatorerna, vältränade personer med olika styrkor. Det är säkert roligt att vara utmanare. Men att få vara gladiator på Tänktanken slår nog allt!

Tack alla kollegor. Nu kör vi!Frågor & Svar