Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Digi-bloggen

#minskolvecka på Instagram

Årstaskolan har startat ett Instagramkonto. Det är ett stafettkonto där en person i personalen publicerar bilder från sin vardag under en vecka. Följ @arstaskolan eller hashtag #minskolvecka. Syftet är att öppna dörren för den som är nyfiken!

"Lotta, vi har startat ett Instagramkonto på skolan. Har du lust att ta över kontot en vecka och berätta om din vardag, och ditt arbete?".


Jag tackade såklart ja. Jag tar alla chanser att sprida mina elevers tankar och arbeten samt min egen bild av skolan och mitt arbete. Den här veckan, 14-18/11, kan du följa #minskolvecka på @arstaskolan.

"Men Lotta, vi har några regler för kontot som alla måste följa. Ok?"

  • Presentera dig själv och din roll på skolan.
  • Låt eleverna rama in lärsituationen eller skolarbetet, dvs. inga bilder enbart på elever.
  • Ha kul!

I skrivande stund har jag bara två dagar kvar på mitt uppdrag. Det finns så många saker jag vill dela med mig av. Det finns så många berättelser värda att spridas! Men det bästa med det här arbetet som lärare går inte riktigt att fånga på bild. Det är det nära mötet med eleverna, både i skratt och gråt, i lycka och sorg, dag efter dag.

Nästa vecka lämnar jag uppdraget vidare. Välkommen att följa med!Lotta Bohlin arbetar som lärare i svenska och engelska i åk 5 på Årstaskolan i Stockholm

Frågor & Svar