Lärarförbundet
Bli medlem

Detta är ett inlägg från Digi-bloggen

Topp 3 i Digi-bloggen 2015

Förskolebarnens delaktighet i att skapa digitalt material, veckomail från elever till föräldrar och hur du hittar rätt i appträsket. Om det handlade de tre mest delade inläggen i Lärarförbundets nya blogg om digitalisering under 2015.

Under 2015 lanserade några av Lärarförbundets medlemmar Digi-bloggen, där de delade med sig av sina tips, tankar och frågor kring digitaliserad skola. Här är de tre mest delade inläggen i sociala medier.

1. "Dags att låta våra barn bli producenter av digitalt material i stället för bara konsumenter"

Årets mest delade inlägg i Digi-bloggen blev förskolläraren Mikaela Sveijers tips för att göra barnen mer delaktiga i dokumentationsarbetet på förskolan.

Barn som skapar dokumentationer

2. Elevernas veckomail som språkutveckling och informationskanal

Läraren Lotta Bohlin bloggade om eleverna i årskurs 4 på Årstaskolan som varje vecka skriver veckomail där de får reflektera över veckan som gått. Genom brevskrivandet får de öva på att forma språk, rubrik och innehåll. Det blir också en informationskanal mellan skolan och hemmet.

Veckomail till pappa, mamma, farmor och Lotta

3. Så tar du dig upp ur appträsket

Många förskolor börjar sitt arbete med en digital platta laddad med appar - men sedan då? Hur går vi vidare? Förskolläraren Mikaela Sveijer berättar om resan på sin förskola.

"Hjälp -Vi sitter fast i appträsket..!"


Frågor & Svar