Lärarförbundet
Det är många som ringer till oss just nu och väntetiden kan ibland vara lång. Har du frågor om din faktura kan du läsa mer här. →
Bli medlem

Nu firar vi det positiva JO-utslaget!

Du som är/blir medlem i Lärarförbundet , avdelning Partille, innan vårt medlemsmöte 22:e oktober får 100 kronor rabatt på inköp av en T-shirt.

Nu firar vi det positiva JO-utslaget!

100 kr rabatt vid köp av T-shirt

Du som är/blir medlem i Lärarförbundet , avdelning Partille, innan vårt medlemsmöte 22:e oktober får 100 kronor rabatt på inköp av en T-shirt.

Följande gäller:

Du som önskar köper dig valfri t-shirt hos

https://webbshop.lararforbundet.se/sv/laraforbunde...

eller

https://www.teamgrahn.com/

Mot redovisning av kvitto till avdelningen betalar vi ut 100kr*.

Lärarförbundet, avd Partille, stödjer #skolmarschen https://www.lararforbundet.se/avdelningar/partille...

Kanske en tröja till detta tillfälle?!

Gällande det tidigare tröjförbudet har vi bland annat skrivit:

Med anledning av att Partille kommun förbjöd personal att bära vissa tröjor agerade Lärarförbundet och gjorde bl.a. en JO-anmälan. JO kritiserade Partille kommun som arbetsgivare! Lärarförbundet välkomnar beslutet och att lärarnas grundlagsskyddade yttrandefrihet säkerställdes och tydliggjordes.

JO:s kritik var välkommen. En förutsättning för en levande demokrati är just friheten att föra fram olika budskap. Skyddet för anställdas yttrandefrihet är en grundförutsättning för det öppna samhället och det är bra att den inte kan beskäras av arbetsgivare på lättvindiga grunder.

Det här är viktigt för alla som jobbar inom offentlig sektor. Det visar att yttrandefriheten gäller även oss lärare i samtliga skolformer och att vi kan fortsätta diskutera förutsättningarna för den svenska skolan.

Med anledning av sin JO-förlust inleder nu AG diskussioner om klädkod för anställda i Partille. Lärarförbundet kommer inte delta i de diskussionerna, men självklart bevaka vad som händer och även fortsättningsvis vara förbundet som vågar agera om så behövs.Lärarförbundets styrelse
Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här