Lärarförbundet
Bli medlem

Hej ombud!

Det är speciella tider vi lever i just nu och omständigheter förändras snabbt!

Lärarförbundet finns här för dig, och svarar dagligen på e-post om du har frågor eller om vi kan hjälpa dig i din situation som ombud. Lärarförbundet kontakt 0770-33 03 03 har bemanning varje vardag 8-19.

Just nu är det trots Coronatider tyvärr också omställningar (förändringar i bemanning) på gång. Örebro kommun har ju som alla vet besparingar inom barn och utbildning och arbetet pågår med att rätta organisationen efter tilldelad budget.

Här kommer lite tips till dig som sitter med i lokal samverkan och kanske också är i den situationen att ni måste minska personal på din arbetsplats.

Tänk på att:

  • En tydlig organisationsskiss inför nästa läsår måste finnas först!
  • Risk och konsekvensanalys måste göras inför förändring och där ska skyddsombudet vara delaktig med arbetsgivare.
  • Aldrig diskutera namn, alltså vilka personer som kan vara berörda.
  • Samverka i oenighet när det gäller neddragningar. På ett eller annat sätt drabbar neddragningar alltid Lärarförbundets medlemmar.
  • Alla förhandlingar angående omställning görs sedan av ledamöter i Lärarförbundet Örebros styrelse med förhandlingsmandat. Alltså ska du som lokalt ombud inte förhandla omställning på din arbetsplats.

Svara gärna på denna undersökning https://actionsprout.io/45A368/thanks
Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här