Lärarförbundet
Under juni månad hade vi tyvärr vissa tekniska problem med våra fakturor. Har du frågor? Läs mer här. →
Bli medlem

Lokala löneförhandlingarna för kommunala medlemmar avslutades i oenighet!

Lärarförbundet tvingades avsluta i oenighet av tre huvudskäl: 1. Brott mot god förhandlingssed. 2. Respektlöshet från arbetsgivarsidan för skrivningarna i HÖK 18 om erfarenhet, stabilitet och kontinuitet. 3. Oacceptabelt låg genomsnittsnivå på 2,2%.

Lärarförbundet i Huddinge anser att arbetsgivaren brutit mot god förhandlingssed, eftersom det saknades en vilja att med respekt möta det heltäckande lönebud, som vi i Lärarförbundets lokala styrelse lagt på våra medlemmar.

Vi upplever också en total brist på respekt för vårt gemensamma centrala kollektivavtal, HÖK 18, vad gäller hänsyn till erfarenhet, stabilitet och kontinuitet, i ett sätt att behålla och rekrytera behöriga och legitimerade lärare.

En genomsnittsnivå på 2,2% är den klart lägsta bland våra konkurrerande grannkommuner Stockholm, Haninge och Botkyrka. Eftersom inflationen ligger på 2,4%, har lärarna i Huddinge fått en reallönesänkning 2018. Dessutom har Huddinge lägst lärartäthet i landet. Vi tycker att Huddinge borde skämmas! Vad tycker du?

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här