Lärarförbundet
Bli medlem

Vinnare av Ulla-Britta Bruuns stipendium 2015

Två förskollärare från södra Stockholm får Ulla-Britta Bruuns stipendium för sitt arbete med att fånga ettåringarnas sätt att kommunicera i förskolan. Stipendiet delas ut under Skolforum på Älvsjömässan.

Ulla-Britta Bruuns minnesfonds styrelse delar ut stipendiet på 40 000 kronor. Tanken är att pengarna ska användas till att dokumentera och sprida pedagogiskt arbetssättet så att fler kan ha glädje av det.

Mottagare av stipendiet

Förskollärarna Johanna Appelqvist och Helena Marken ta emot stipendiet för att ha lyckats särskilt väl med att arbeta pedagogiskt med de yngsta, som kräver särskilda kunskaper och arbetssätt.

”Stipendiaternas sätt att arbeta, där de verkligen lyssnar också på dem som ännu inte har det talade språket, är inspirerande och kreativt. Ett arbetssätt som är värt att sprida vidare!”, står det bland annat i motiveringen.

Stipendiet delades ut av Lärarförbundets vice ordförande Robert Fahlgren och tidningen Förskolans chefredaktör Helena Ingvarsdotter, tisdagen 27 oktober klockan 15.30 under Skolforum på Röda scenen, Älvsjömässan.

  • Skapad 2015-10-27
Frågor & Svar