Lärarförbundet
Bli medlem
17:30-21:00 ikväll har vi tekniskt underhåll som påverkar inträde, utträde, mina uppgifter, och ombudssida.

"Vi vill uppmärksamma det viktiga arbete lärare utför i hela världen!"

Nesim Kalmelid, Lärarförbundet i Botkyrka, berättar om firandet på årets världslärardag.

Nesim Kalmelid, Lärarförbundet i Botkyrka, berättar om firandet på årets världslärardag.

Den 5 oktober är det Världslärardagen. I Botkyrka blir det firande med inspirationsföreläsning och kampanj på Instagram. Dessutom kommer Lärarförbundet att uppmärksamma medlemmar som lyfter fram det internationella perspektivet i sin undervisning.

Nesim Kalmelid är gymnasielärare, ombud för Lärarförbundet på Skyttbrinksskolan i Botkyrka och sitter i styrelsen för Lärarförbundet lokalt.

Hon är liksom många andra lärare i kommunen engagerad i internationella frågor och berättar om hur planerna för Världslärardagen ser ut.

Varför väljer ni att engagera er på Världslärardagen?

–Vi vill uppmärksamma det viktiga arbete lärare utför i hela världen! Vi vill även lyfta fram Lärarförbundets internationella arbete mer bland våra ombud och medlemmar och då känns det naturligt att engagera sig i Världslärardagen.

Hur ser planerna ut den 5 oktober?

–Vi kommer att ha en medlemskväll med en inspirationsföreläsning från Svenska Afghanistankommittén. Under kvällen kommer vi att uppmärksamma medlemmar som lyfter fram det internationella perspektivet i undervisningen.

Under kvällen kommer vi att uppmärksamma medlemmar som lyfter fram det internationella perspektivet i undervisningen.

–Vi kommer också ha en kampanj på sociala medier. Vi uppmanar alla som vill fira världslärardagen att lägga ut en selfie, där de håller i en penna, med hashtag #worldteachersday2017 #lärarförbundet #viärlärare samt texten Allt börjar med en bra lärare. Häng gärna på!

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar