Lärarförbundet
Bli medlem
17:30-21:00 ikväll har vi tekniskt underhåll som påverkar inträde, utträde, mina uppgifter, och ombudssida.

Vi hjälper politiker att "skugga" lärare

För att politiker ska få uppleva hur lärares verklighet ser ut arrangerar Lärarförbundet aktiviteten "skugga en lärare". Är du politiker - gör som många andra redan gjort och haka på! Ta kontakt med Lärarförbundet så hjälper vi dig.

Hur ser en dag i skolan i din stad ut? Vad händer i klassrummet? Hur går det för eleverna i kommunen? Som politiker kan du ta reda på det genom att göra ett besök i en förskola, skola eller fritidshem.

Skräddarsytt skolbesök

Lärarförbundet hjälper till genom att skräddarsy ett besök då du får "skugga" en lärare. Vik gärna så pass mycket tid att du hinner vara med på minst en lektion eller aktivitet och även träffar en grupp lärare.

Du kommer att upptäcka hur skickliga lärare det finns i din kommun och hur intensiva deras arbetsdagar är.

Kalmars kommunalråd Bertil Dahl (V) är en av de politiker som följt med en lärare.

- Besluten som vi fattar påverkar väldigt många människor och då är det viktigt att se hur lärarna har det i verkligheten, säger Bertil Dahl (V).

Vi lovar glimtar av vardagen som är nog så viktiga inför kommande politiska beslut. Det är ju nämligen satsningar på skolan och lärarna som är det långsiktigt smarta och som bygger hela kommunens välstånd i framtiden.

Kontakta avdelningen

Hör gärna av dig redan idag till Lärarförbundets avdelningen i din kommun, eller en av Lärarförbundets riksavdelningar, för att diskutera dag och upplägg.

Lärare? Tipsa en politiker!

Känner du till en lokalpolitiker som du tycker borde skugga en lärare? Tveka inte att tipsa om aktiviteten, och skicka samtidigt gärna med kontaktuppgifter till Lärarförbundets närmaste avdelning.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar