Lärarförbundet
Bli medlem

"Tillsammans kan vi göra skillnad på vår arbetsplats!"

Brev till politikerna och bättre samarbete mellan fritids och skola. Det är några resultat av att Hagabackens skola använder medlemsdialogen på varje arbetsplatsträff, APT. – Modellen gör att vi adresserar problem och hittar lösningar, berättar Pepe Idril, fritidspedagog i Lindesberg.

Hagabackens skola i Lindesberg har medlemsdialogen Rätt kurs på varje arbetsplats använts som fackliga punkten om psykosocial arbetsmiljö på varje APT.

– Ibland finns det där som skapar stök och sura miner, och som är lätt att åtgärda om vi pratar ihop oss. Vi har använt medlemsdialogen på varje APT för att identifiera vad vi behöver prata om just nu, berättar Pepe Idril, fritidspedagog i Lindesberg.

Chefen är med som en del av hela gruppen och skyddsombudet leder arbetet.

Arbetsmiljöfrågorna är vår stora gemensamma fråga, och vi i Lärarförbundet har en metod för att lösa det här.

Samarbetet mellan fritids och skola har blivit mycket bättre med gemensam planeringstid. Några andra resultat är ordning i litteraturförrådet och att skolan fått fler språkresurser – ett brev till politikerna från skolan om situationen bidrog till det.

– Vi kan göra skillnad på vår arbetsplats och den känslan är värd mycket! Om vi ska få den bästa skolan för alla så måste vi jobba tillsammans.

Så här funkar medlemsdialogen:

  • Ringa in vad ni vill engagera er i på arbetsplatsen.
  • Sortera och fokusera. Rösta om vad ni går vidare med.
  • Vad hindrar oss idag?
  • Vad är det första vi behöver göra? Landa i vem som gör vad.
  • Bestäm när ni ses nästa gång.
  • Skapad 2018-12-13
Frågor & Svar