Lärarförbundet
Bli medlem

Stipendier

Sök stipendium hos Lärarförbundet

Sök stipendium hos Lärarförbundet

Lärarförbundet erbjuder egna stipendier för att du ska kunna utvecklas i din yrkesroll. Dessutom finns ytterligare stipendier att söka via förbundets olika samarbeten.

Gå med idag
– 6 månader gratis!

Som medlem i Lärarförbundet har du chansen att söka flera stipendier och priser för lärare. Du kan också uppmärksamma en kollega genom att nominera till priser.

Ansök till Lärarförbundets stipendier
Lärarförbundet erbjuder egna stipendier för att du ska kunna utveckla ditt engagemang eller utvecklas i din yrkesroll som lärare. Nedan presenteras ett urval stipendier. Handläggningstid efter sista ansökningsdag är ca en månad.

Syftet med stipendierna är att uppmuntra lärare att forska och att stärka lärarna som profession, se mer info via länken. Ansök här fram till 18 april.


Stipendier utanför Lärarförbundet

 • Lärarstiftelsens stipendier för lärare
  Lärarstiftelsen erbjuder olika stipendier för utveckling av undervisning och innovationer för lärande (se nedan). Mer info och ansök här.
  - Innovativt lärande
  - Lärare skriver
  - Ledarskap
  - Högre särskilt stipendium
  - Hem- och konsumentkunskap
 • Ulla-Britta Bruuns minnesfond - Förskola
  Stipendium till förskollärare eller andra som gör särskilda insatser inom förskoleområdet att dokumentera sina erfarenheter och därigenom sprida kunskap.
 • IT-stipendiet Guldäpplet för lärare
  Nominera en kollega eller ansök själv till IT-stipendiet Guldäpplet, ett pris som uppmärksammar lärare som har förnyat och inspirerat i lärandet med stöd av IT. Nominera här eller ansök här, senast 1 juni.
 • Helgepriset - förskola, grundskola och gymnasium
  Här belönas insatser/initiativ på skol-, undervisnings- och utbildningsområdet med fyra stipendier: förskolan (1 st), grundskola (2 st) och gymnasieskola/vuxenundervisning (1 st). Varje stipendium ger 125.000 kronor.

 • Skapad 2019-05-29
 • Uppdaterad 2021-04-06
Frågor & Svar