Lärarförbundet
Bli medlem

Skolledarombudet: Vi behöver synas och göra vår röst hörd!

Ingrid Ivarson är rektor och skolledarombud för Lärarförbundet i Hallstahammar.

Ingrid Ivarson är rektor och skolledarombud för Lärarförbundet i Hallstahammar.

På kort tid har Lärarförbundet Skolledare fått fem nya medlemmar i Hallstahammar. – Vi behöver se oss själva som arbetstagare och inte bara som arbetsgivare, säger Ingrid Ivarson, skolledarombud för Lärarförbundet i kommunen.

Just nu är drygt 6 600 rektorer och förskolechefer över hela landet medlemmar i Lärarförbundet Skolledare. Hallstahammar är en av de platser där antalet medlemmar blivit fler. Ingrid Ivarsson, rektor på Nibbleskolan och skolledarombud för Lärarförbundet i kommunen, berättar mer.

Hur kommer det sig att fler valt Lärarförbundet Skolledare?

– Hallstahammar har haft möjligheten att satsa på fler skolledare. De nya kommer från läraryrket och jag har passat på att upplysa om fördelarna med att stanna kvar inom Lärarförbundet.

– Jag tryckte på storleken, tyngden och möjligheten till vidare kompetensutveckling och nätverkande. Kurserna vi erbjuder säljer in sig själva. Alla vill ha stöd och hjälp i början i en ny roll!

Vad är det som lockar tror du?

– Skolan är en av Sveriges största arbetsplatser – då gäller det att de som jobbar för våra villkor verkligen kan våra frågor!

Varför tycker du det är viktigt att engagera sig i Lärarförbundet Skolledare?

– Vi behöver synas och göra vår röst hörd. Det blir allt viktigare med skolledare som företräder skolledare. Allas arbetsmiljö är tuff i dagsläget och vi behöver se oss själva som arbetstagare och inte bara arbetsgivare.

Vilket är ditt bästa argument för att ena professionen som Lärarförbundet gör, i ett förbund?

– Tillsammans är vi starka!


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar