Sök

Skolledarkonvent 2016: Demokrati i skolan och skolan i demokratin

Nu är inriktningen för Skolledarkonvent 2016 klart! Boka upp den 3-4 mars 2016 redan nu till konventet som hålls i Lärarnas Hus i Stockholm och är kostnadsfritt! Anmäl dig här.

Demokrati i skolan och skolan i demokratin

I år tar Skolledarkonventet upp hur förskola och skola kan agera i tider av främlingsfientlighet, extremism och intolerans. Hur påverkar samhället skolan och hur påverkar skolan samhället? Hur jobbar skolan med och i en demokrati? Vad har rektor och förskolechef för ansvar och roll i det demokratiska uppdraget?

Innehåll

Under den 3-4 mars får du ta del av flera föreläsningar och samtal.

Christer Mattsson: pedagogik för att möta rasism i skolan

Christer Mattson har under 20 år har han arbetat med och utvecklat pedagogik för bemötandet av rasistiska subkulturer inom ramen för skolans undervisningsuppdrag. Han är grundskolelärare, doktorand i pedagogiskt arbete och tf föreståndare för Segerstedtinstitutet vid Göteborgs univeristet.

Fler föreläsare kommer att offentliggöras efter hand fram till Skolledarkonventets start.

I pauserna kommer det att finnas tid att träffa andra skolledare och ta kontakt med din personliga ombudsman. Det innovativa skolledarpriset kommer inte att delas ut under 2016.

Praktiskt

Plats: Lärarnas Hus i Stockholm
Datum: 3e till 4e mars 2016
Anmäl dig: Här kan du anmäla dig!

Bra att veta

Konventet genomförs på Lärarnas Hus i Stockholm och är kostnadsfritt för alla*. Du som medlem är välkommen till medlemsmiddag i Lärarnas Hus den 3 mars.

Är du inte medlem i Lärarförbundet Skolledare? Bli det här.

*Resa och logi bokar och betalar du själv men det finns ett antal rum till reducerat pris reserverade på Scandic Hotell, Alvik. Maila till meeting.alvik@scandichotels.com eller ring 08- 517 66 114 och uppge kod LAR030316 vid bokning. 'Först till kvarn-principen' gäller.

Följ Lärarförbundet Skolledare och prata med oss på Twitter och Facebook.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här