Lärarförbundet

Skolledarkonvent 2017: nu är biljetterna släppta!

Den 2-3 mars går återigen det populära Skolledarkonventet av stapeln. Inom kort kommer mer information, avsätt dina dagar redan nu och skicka in din anmälan. Årets tema är Hållbart ledarskap – för dig, för medarbetarna och för verksamheten.

Tema för 2017: Hållbart ledarskap – för dig, för medarbetarna och för verksamheten

Den 2-3 mars går återigen det populära Skolledarkonventet av stapeln. 2017 års tema är ”Hållbart ledarskap – för dig, för medarbetarna och för verksamheten”.

Under temat sätter vi skolledarens roll som ledare i fokus. Hur gör man skillnad i sin verksamhet och samtidigt tar hand den egna arbetsmiljön? Hur skapar vi ett hållbart socialt klimat för alla? Det och mycket mer kommer Skolledarkonventet att handla om i år.

Under den 2-3 mars får du ta del av flera föreläsningar och samtal från experter som har olika infallsvinklar i ämnet. Programmet sträcker sig från lunch till lunch, inom kort kommer mer information.

Vad är Skolledarkonventet?

Lärarförbundets Skolledarkonvent är den professionella mötesplatsen för Sveriges skolledare, rektorer och förskolechefer. Här kan du bli inspirerad i din ledarroll, ladda batterierna och nätverka med kollegor.

Praktiskt och anmälan

Plats: Lärarnas Hus i Stockholm
Datum: 2:e till 3:e mars 2017
Anmäl dig till Skolledarkonventet

Program

Programmets föreläsare släpps efterhand. Just nu har vi följande talare klara att föreläsa på Skolledarkonventet:

Anna är en van föreläsare med examen från Harvard University som enkelt förklarar psykologin bakom hur vi lär, samarbetar effektivt och hittar motivation.

I Anna Tebelius Bodins föreläsningar är utgångspunkten alltid hjärnan, men varje teori kopplas till realiteterna i vardagen. Under Skolledarkonventet, en samlingsplats för skolledare, kommer hon att föreläsa på temat Hållbart ledarskap – för dig, för medarbetarna och för verksamheten.

  • Annika Härenstam

Annika är professor vid Göteborgs universitet och har under senare år varit projektledare för CHEFiOS-projektet (organisatoriska förutsättningar för chefskap, goda jobb och effektiv verksamhet i kommuner). Hennes forskning handlar främst om organisationsförändringar och förändrade arbetsförhållanden för kvinnor och män och om styrning, ledarskap och arbetsvillkor särskilt i offentliga organisationer. Andra forskningsintressen är också genusperspektiv och metodutveckling för arbetslivsforskning

Under Skolledarkonventet kommer Annika att som föreläsare inleda dag ett med att sätta ett nuläge baserat på de slutsatser och resultat projektet CHEFiOS har levererat.

Dag 1

12.00 -17.00 Föreläsningar och inspiration med fikapaus.

17.00-20.00 Mat och kvällsaktivitet
(Mat i magen och tid att socialisera och bli inspirerad)

Dag 2

9.00-12.00 Föreläsningar och inspiration med fikapaus

Bra att veta

Konventet genomförs på Lärarnas Hus i Stockholm och är kostnadsfritt för alla*.

Är du inte medlem i Lärarförbundet Skolledare? Bli det här.

Följ Lärarförbundet Skolledare och prata med oss på Twitter och Facebook.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här