Lärarförbundet
Bli medlem

Så kan du betala din medlemsavgift

Du kan själv välja hur du vill betala din medlemsavgift. Vi rekommenderar autogiro, som är smidigt för dig och bra för miljön.

Ny medlem?

När du blir medlem får du avgiften på faktura.

Det finns dock två undantag:

  1. Om du har en arbetsgivare som erbjuder löneavdrag. Då kommer avgifterna att dras från din lön om du inte meddelar oss att du vill betala på annat sätt.
  2. Om du har valt att få digital post till Kivra.

Fem olika betalsätt

Tänk på att dina eventuella försäkringspremier i Lärarförsäkringar och avgift för dina tidningsprenumerationer aviseras tillsammans med din medlemsavgift.

Autogiro

Enklast är att betala via autogiro. Med autogiro slipper du hålla reda på fakturor. Istället dras pengarna automatiskt från ditt konto. Du kan när som helst säga upp autogirot. Du skaffar autogiro på tre minuter via din internetbank. Så betalar du medlemsavgiften med autogiro.

E-faktura

Det är också smidigt att betala med e-faktura. Det kostar ingenting och de flesta banker är anslutna. E-fakturan får du direkt till din internetbank, och det är också där du ansluter dig till Lärarförbundets e-faktura.

Löneavdrag

Vissa arbetsgivare tillämpar löneavdrag. Det betyder att arbetsgivaren drar avgifterna direkt från din lön.

Om du har löneavdrag och byter arbetsgivare är det viktigt att du uppdaterar dina anställningsuppgifter. Detta kan du göra på Min sida (login med BankID behövs).

Om din nya arbetsgivare inte erbjuder löneavdrag, kommer du automatiskt få en faktura tills du själv begär ett annat betalsätt. Vi rekommenderar att du byter till autogiro. Så betalar du medlemsavgiften med autogiro.

Kivra

Har du valt att få post till Kivra skickas fakturan till din digitala e-postlåda.

Faktura

Autogiro och e-faktura är smidigast för dig och bäst för miljön. Men om inget av aviseringssätten ovan fungerar för dig får du en faktura på papper.  • Skapad 2021-04-29
  • Uppdaterad 2021-12-06
Frågor & Svar