Lärarförbundet

Så anordnar du ett eget Lärarmöte!

Kompetensutveckla er inom ett tema som är högaktuellt för er. Med Lärarmötet som samtalsform skapar ni ett gemensamt lärande. Nedan presenteras samtalsformen och våra inspelade teman som har engagerat deltagare på Lärarmötet runt om i landet.

Lärarmötets upplägg

Lärarmötet bygger på samtal mellan lärare kring ett förutbestämt tema. Till varje tema har vi spelat in några filmer med intervjuer och panelsamtal. Dessa filmer ramar in temat och ska inspirera till de efterföljande samtalen. Filmerna finns samlade på sidan Lärarmötets temabank.

När deltagarna sett filmerna tillsammans börjar samtalen. För att samtalen ska bli utvecklande och lärande använder vi en samtalsmodell som kallas Samtal i två steg. Första steget är en spontan reflektion och vad som är relevant i den egna vardagen. Steg två handlar om vad man kan göra i framtiden.

Så här gör du
- Välj något av Lärarmötets teman.
- Samla ett antal lärare och avsätt ett par timmar, en halvdag eller vad som är möjligt.
- Se filmerna till det aktuella temat. Filmerna finns samlade på sidan Lärarmötets temabank.
- Samtala med varandra utifrån modellen Samtal i två steg, se presentation och samtalskort i högerkanten.

Läs mer om aktuella teman för Lärarmötet, datum och anmälan

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här