Lärarförbundet
Bli medlem

Så hanterar du hot och våld i skolan

Tillsammans med Lärarförbundets experter har vi tagit fram en film som ger tips och en fördjupad bild av problematiken kring hot och våld.

– Man måste jobba aktivt med hot och våld hela tiden. Det säger huvudskyddsombudet Lisa Stolt i vår nya film "Så handskas du med hot och våld".

Få tips av våra experter

filmen tipsar Lärarförbundets experter om hur du kan hjälpa till att förebygga hot och våld på din arbetsplats. Du får också veta vad du kan göra när en situation av hot och våld väl inträffar samt vilket stöd en utsatt medlem kan få av Lärarförbundet.

– Lärarförbundet kan göra ganska mycket för en lärare som blivit utsatt för hot och våld, säger förbundsjurist Kirsi Piispanen.


I filmen medverkar Lärarförbundets experter, Erik Hallsenius, ombudsman, Lisa Stolt, huvudskyddsombud, Kirsi Piispanen, förbundsjurist och Jenny Lindahl, huvudskyddsombud
.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här