Lärarförbundet
Bli medlem

Personligt brev när du söker lärarjobb

En del av ansökan till ett nytt jobb brukar vara ett personligt brev. Där presenterar du dig själv, vilket jobb du söker och varför du är den bäst lämpade för jobbet.

När du söker ett jobb ber arbetsgivaren ofta om ett personligt brev. I det kan du berätta vilken resurs du kommer att vara för arbetsplatsen, både som person och med den utbildning och erfarenhet du har. Berätta varför just du är rätt för tjänsten!

Skriv också vad du vill med ditt arbete. Läs igenom jobbannonsen och skriv ett nytt, eller ett uppdaterat brev till varje specifik tjänst.

Var inte för privat

Håll den personliga delen kort. Du behöver till exempel inte nämna privata saker. Däremot kan det vara bra att berätta om fritidsintressen som är relevanta för tjänsten, till exempel om du har förtroendeuppdrag eller är ledare i någon förening.

Skriv kort – drygt en halv A4-sida. Be gärna någon annan att läsa igenom handlingarna innan du skickar iväg dem, så att inga stavfel eller slarvfel slinker igenom.

Ta med en bild om du vill

Många väljer att med en bild på sig själva. Det är inget måste men ett kort på dig gör det lättare att komma ihåg din ansökan om arbetsgivaren har många att välja bland. Tänk på att vara noga med ditt bildval.

Berätta om din kompetens

Skriv gärna om din kompetens och det speciella i din examen. Glöm inte att nämna om du har lärarlegitimation och i vad.

  • Skapad 2014-03-11
  • Uppdaterad 2018-03-08
Frågor & Svar