Lärarförbundet
Bli medlem

Pensionsspara i Lärarfonder

Lärarfonder erbjuder medlemmar och deras anhöriga ett mycket bra sparalternativ för att du som medlem ska få en så bra pension som möjligt.

Lärarförbundet var med och startade Lärarfonderna för att erbjuder dig som medlem ett förmånligt sparalternativ med låga avgifter och bra förvaltning.

Eftersom Lärarförbundet sitter i Lärarfonders samverkansråd har du inflytande över hur din pension förvaltas.

Det är enkelt att spara i Lärarfonder

Ditt sparande placeras automatiskt i en fond som är anpassad efter din ålder. Fonderna är olika sammansatta beroende på hur lång tid du har kvar till pension. Du kan sedan välja om du vill ligga kvar eller byta till en fond med större eller mindre risk.

För dig som vill ha ett brett fondutbud men som samtidigt vill slippa byta fonder finns Pluskonceptet som består av tre fondpaket.

När du når en aktuell ålder flyttas du automatiskt till nästa fondpaket.

För mer information kontakta Lärarförsäkringars kundtjänst på telefon 0771-21 09 09.

Sedan den 1 januari 2012 ägs Svenska lärarfonder av Folksam. Lärarförbundets inflytande över fonderna säkras genom särskilt avtal. För dig som fondsparare i Lärarfonder innebär det att de låga avgifterna och den goda förvaltningen är säkrad framöver.

Villkor och information om aktuella fondkurser hittar du på Lärarfonders sida på Folksams webbplats.

Lärarfonderna förvaltas av Öhmans.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här