Lärarförbundet
Lärarförbundet Kontakt håller extraöppet för att kunna svara på frågor om skolavtal18 - fredag kl.8-20, lördag kl. 10-14 →

Pension - så får du råd

I mars varje år kommer det orange kuvertet hem i din brevlåda. Det är ett årsbesked för din allmänna pension. Men du som har kollektivavtal har utöver detta en tjänstepension som du kan placera själv. Här kan du få råd om placeringar.

Du bör ta hjälp av de rådgivningsverktyg som finns, för att anpassa din pension och dina försäkringar efter den egna livssituationen.

Råd för dig med ITP

För privat anställda med ITP finns PTK:s rådgivningstjänst. Den ger dig individuellt anpassade råd för din pension och ditt försäkringsskydd. PTK:s rådgivningstjänst är gratis och oberoende.

Lärarförsäkringar ger råd

Även Lärarförsäkringar erbjuder alla Lärarförbundets medlemmar pensionsrådgivning . De guidar dig genom pensionssystemet och de valmöjligheter som finns för dig som vill påverka din framtida pension.

Läs även: Att gå i pension – så här gör du

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här