Lärarförbundet
Bli medlem

Pension & rådgivning

Lärarfonderna ger trygghet inför din pension

Lärarfonderna ger trygghet inför din pension

Lärarförsäkringar erbjuder Lärarförbundets medlemmar pensions- och sparanderådgivning. Med ett pensionssparande i Lärarfonder placeras ditt sparande automatiskt i en fond som är anpassad efter din ålder.

Gå med idag – 3 månader gratis!

Enkelt och smidigt sparande
Med ett pensionssparande i Lärarfonder placeras ditt sparande automatiskt i en fond som är anpassad efter din ålder. Fonderna är olika sammansatta beroende på hur lång tid du har kvar till pension.

När du når en aktuell ålder flyttas du automatiskt till nästa fondpaket. Välj själv om du vill stanna där eller byta till en fond med större eller mindre risk.

Vill du ha ett brett fondutbud men samtidigt vill slippa byta fonder finns Pluskonceptet bestående av tre fondpaket.

Rådgivning för din pension
När du närmar dig pension kan Lärarförsäkringar också hjälpa dig med hur du kan ta ut pensionen, hur den påverkas om du går i pension i förtid, arbetar deltid eller ytterligare ett par år.

Villkor och information
Lärarfonderna förvaltas av DNB. Du hittar villkor och information om aktuella fondkurser på Lärarfonders sida på Folksams webbplats.

För mer information om pensionsrådgivning kontakta Lärarförsäkringars kundtjänst, telefon 0771-21 09 09.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här