Lärarförbundet
Bli medlem

Ombudets bästa tips för att värva en kollega

Grattis, Eline Snauwaert, arbetsplatsombud på Internationella Engelska Skolan Årsta. Du har värvat 16 nya medlemmar. Vad är din hemlighet för att få med dig dina kollegor in i Lärarförbundet?

- Det är viktigt att alla nya kollegor får veta att det finns en möjlighet att vara med i facket. Jag är själv nyfiken hur allt funkar och vill hjälpa mina medlemmar så gott jag kan. Jag har också väldigt många internationella kollegor som inte är van vid att jobba i Sverige så om jag läser något eller får ett mail från Lärarförbundet, försöker jag att sammanfatta de viktigaste punkter och dela infon.

Hur brukar du göra när du ställer frågan om en kollega vill gå med i Lärarförbundet?

- Jag går fram och presenterar mig själv, berättar vad Lärarförbundet gör och varför jag är med. Veckan efter mailar jag eller lämnar mer information och säger att jag kan hjälpa dem att bli medlem. Så har jag nu fått väldigt många nya medlemmar de senaste månaderna.

Varför vill så många av dina kolleger vara med i Lärarförbundet tror du?

- De märker att jag engagerar mig och att det är bra att vara med för att få råd och stöd i olika situationer. Men också för att få rätt information om till exempel löneprocessen och arbetsförhållanden. Som jag sa innan, har jag väldigt många internationella kollegor, då är det extra viktigt att de får rätt information.

Elines Snauwaerts tre bästa rekryteringstips:

  • Gå fram och presentera dig som ombud.
  • Berätta varför du själv gick med i Lärarförbundet.
  • Berätta vad du har haft för nytta av att vara med.

Alla som är medlemmar i Lärarförbundet och vill göra något för att säkra trygghet för fler kan bidra genom att rekrytera kollegor. Som tack får du en premie från vår värvarshop. Läs mer om hur du går till väga för att Värva en kollega här. Alla nya medlemmar får tre månader utan avgift.


Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här