Lärarförbundet
Bli medlem

Möt Frida, ny ledamot i Lärarförbundets Skolledares nationella styrelse

Sveriges största organisation för Skolledare har valt en ny styrelse. Styrelsen utökades med 2 personer denna period och flera nya intressanta namn dök upp. En av de nya ledamöterna heter Frida Eriksson, förskolechef från Enköping.

Hur känns det att bli invald?

- Både roligt och spännande. Det var aktuellt att kandidera till en plats redan för 4 år sedan, men då gick jag på rektorsprogrammet och skulle inte ha hunnit med. Nu passar det mycket bättre och jag kan ta mig an uppdraget helhjärtat.

Är det någon särskild fråga du brinner för?

- Jag vill rensa på skolledarnas bord så att vi kan vara mer närvarande pedagogiska ledare än idag. Jag drivs av att vara en förskolechef som är nära verksamheten, barnen och personalen. Jag vet att många av mina kollegor tycker som jag.

Vad ser du mest fram emot de kommande 4 åren?

- Att få någonstans att ta vägen med mitt engagemang. Nu har jag större möjligheter att påverka eftersom jag får tillgång till flera arenor där jag kan prata för oss skolledare.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här