Lärarförbundet
Bli medlem
17:30-21:00 ikväll har vi tekniskt underhåll som påverkar inträde, utträde, mina uppgifter, och ombudssida.

Mer inflytande för lärarna när IT-gymnasiet och Framtidsgymnasiet byter kollektivavtal

Den 1 april 2013 byter IT-gymnasiet och Framtidsgymnasiet arbetsgivarorganisation och kollektivavtal. De lämnar Almega Tjänsteförbunden/utbildningsföretagen och går över till Almega Tjänsteföretagen.

Skiftet till Almega Tjänsteföretagen innebär att IT-gymnasiet och Framtidsgymnasiet byter kollektivavtal från tjänstemannaavtalen ("utbildningsavtalet" - kollektivavtal mellan Almega tjänsteförbunden och Unionen/Sveriges Ingenjörer) och går över till friskoleavtalet.

I friskoleavtalet är Lärarförbundet part tillsammans med Lärarnas Riksförbund, Vision och Kommunal. IT-gymnasiet och Framtidsgymnasiet finns ett 20-tal kommuner och ingår koncernen AcadeMedia.

Byte av kollektivavtal betyder att det är Lärarförbundet som företräder medlemmarna i bland annat löne- och verksamhetsfrågor på skolan, i företaget och på koncernnivå. Tidigare var det Unionen som var part, vilket betydde att Lärarförbundet inte hade något inflytande.

Förändrar inte arbetstidsvillkor

Bytet medför inga förändringar i arbetstidsvillkoren eller i de enskilda anställningsvillkoren.

Under april kommer du som arbetar på IT-gymnasiet och Framtidsgymnasiet att få mer information från Lärarförbundet om vilka möjligheter bytet av kollektivavtal ger dig.

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här

Frågor & Svar