Lärarförbundet
Bli medlem

Medling i avtalsförhandlingarna mellan lärarfacken och SKL

Lärarnas Samverkansråd har tillsammans med Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Pacta beslutat att tillkalla medlare i förhandlingarna om ett nytt avtal.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) och Pacta har tillsammans med Lärarnas Samverkansråd beslutat att tillkalla medlare i förhandlingarna om ett nytt avtal.

Det nuvarande avtalet, som löpte ut den 31 mars 2018 och förlängdes i början av april, gäller tillsvidare även under medlingen. Avtalet omfattar omkring 200 000 lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare.

Läs debattartikeln i Dagens Samhälle

Läs vanliga frågor och svar


Kommentarer:

Sven-Olof
Sven-Olof Andersson

Förstår inte vad man diskuterat under fyra månader när man uppenbarligen legat långt ifrån varandra som parter. Medling borde satts in långt tidigare. Eventuella stridsåtgärder under sommarlovet lär knappast vara särskilt effektiva, eller hur?

  • Skapad 2018-05-15 09:33
Rigmor
Rigmor Engerstam
Svar till Sven-Olof Andersson

Nu är medling nästa steg och det är viktigt att inte gå händelserna i förväg. I debattartikeln i Dagens samhälle kan du läsa mer om hur förhandlingarna har gått: https://www.dagenssamhalle.se/debatt/skolans-storsta-problem-ar-lararbrist-inte-arbetsbrist-22150

  • Skapad 2018-05-15 09:59
Linn
Linn Asplund

Samma problem här, står att sidan inte kan hittas...

  • Skapad 2018-05-14 19:55
Elin
Elin Kultje

Hej!

Vet inte om det är min dator som strular, men jag lyckas inte klicka mig vidare på länkarna till "Dagens Samhälle" och "Vanliga frågor och svar". Vad blir fel? Hade varit intressant att kunna läsa mer!

Mvh, Elin

  • Skapad 2018-05-14 19:19
Anders
Anders Mases
Svar till Elin Kultje

Prova med denna länk:
https://www.dagenssamhalle.se/debatt/skolans-storsta-problem-ar-lararbrist-inte-arbetsbrist-22150

  • Skapad 2018-05-14 22:35
Anders

Om Anders Mases

Hej, jag är Yrkeslärare inom Handelsprogrammet på Almåsgymnasiet i Borås. Min Lärarexamen tog jag 1982. Har sedan dess varit gymnasielärare. Jag engagerade mig tidigt fackligt i Lärarförbundet. Sedan 2010 har jag varit med i Borås lokalavdelnings styrelse. Som kassör (några år), HSO, skyddsombudsutbildare och verksamhetsansvarig för Gymnasie och vuxenutbildningsförvaltningen. Det sista året även som vice ordförande i lokalavdelningen. Som facklig så tycker jag frågorna kring arbetsbelastning och arbetsmiljö väger tungt. Jag tror att ett viktigt steg för alla lärare i Sverige vore att vi blir ett lärarförbund. Att vi inte lägger tid och energi på att kriga mot varande utan att kraften och resurserna läggs på att jobba med arbetsmiljö, arbetsorganisation, arbetsbelastning och lön i stället.

Rigmor
Rigmor Engerstam
Svar till Anders Mases

Länken rättad nu, tack för att ni uppmärksammade oss på detta! MVH Rigmor, webbred

  • Skapad 2018-05-15 09:53

Kommentera artikeln!

Med ett konto på lararforbundet.se kan du kommentera, spara och söka bland mer än 30 000 artikler. För alla lärare är lika viktiga - även de som inte är medlemmar i vårt fackförbund (ännu).

Bli medlem

eller logga in här